Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bert Holman: ‘Als iedere euro welzijn vijf euro zorg bespaart, moet je dat doen'

Als iedere euro die in het welzijn wordt geïnvesteerd vijf euro in de zorg zou besparen, dan moet je de kans grijpen om de kosten van de AWBZ terug te dringen, vindt Bert Holman, programmaleider Wmo bij het ministerie van VWS. Maar werkt dat ook zo?
Bert Holman: ‘Als iedere euro welzijn vijf euro zorg bespaart, moet je dat doen'

Carolien Stam van Zorg + Welzijn interviewt Bert Holman tijdens het Wmo-congres. Over Welzijn Nieuwe Stijl, de vraag achter de vraag, en hoe het welzijnswerk de participatie kan bevorderen.

‘Er valt veel te verbeteren in de relatie tussen gemeenten en de welzijnsorganisaties’, stelt Holman. Dit probleem is ‘typisch’, vindt Holman. De gemeenten wijzen naar de welzijnsorganisaties en andersom. ‘Met Welzijn Nieuwe Stijl willen we daarom deze partijen bij elkaar brengen en een sociale maatschappelijke agenda laten samenstellen. Wat moet er nou volgens jullie de komende jaren gebeuren?’

Holman is ervan overtuigd dat het helemaal goedkomt tussen de gemeenten en welzijnsorganisaties. ‘Als je allebei een beetje toegeeft dat het anders moet, dan kom je daar wel uit.’  

lass="readmore">Ga voor meer video's naar de videopagina»

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Coby Klomp SVWO Arcon

    Geachte redactie

    Mijn naam is Coby Klomp. Ik werk bij Arcon. Dat is de CMO voor Overijssel. Arcon organiseert in maart een bijeenkomst voor gemeenten, welzijn, verzekeraars en huisartsen waarbij we ingaan op het gegeven dat 50% van de gezondheidsvragen van ouderen welzijn gerelateerd zijn. Het artkel spreekt mij bijzonder aan en ik wil de heer Holman benaderen voor onze bijeenkomst. Kunt u mij eventueel de e-mailgegevens van de heer Holman mailen? Of weet u hoe ik op andere wijze contact met hem kan krijgen? Alvast hartelijk dank

    Coby Klomp

Of registreer je om te kunnen reageren.