Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

PvdA: 'Aanpak burenoverlast ook voor kopers'

De PvdA wil een betere aanpak van burenoverlast. Dat is volgens de partij in een dichtbevolkt land als Nederland een groot probleem. Gemeenten zijn vaak nog te laks of weten niet hoe actie te ondernemen, vindt kamerlid Attje Kuiken.
PvdA: 'Aanpak burenoverlast ook voor kopers'

‘Vooral woonoverlast door eigenaren van een koopwoning is een groot onderschat probleem. Waar gemeenten inmiddels steeds vaker optreden tegen overlastgevende huurders, geldt dit echter niet voor mensen die in een koophuis wonen, met alle gevolgen van dien’, aldus Kuiken.

Ziektewet

Slachtoffers van overlast krijgen vaak te maken met psychische en financiële problemen. Ze raken bijvoorbeeld in de Ziektewet of zien geen andere optie dan te verhuizen, aldus de PvdA. Om de problemen in kaart te brengen, werkt de regeringspartij aan een zwartboek en worden mensen gevraagd hun eigen ervaringen te mailen naar burenoverlast@pvda.nl.

Treiteren
Kuiken stelt inmiddels al behoorlijk wat voorbeelden te hebben verzameld van mensen die soms jarenlang door hun buren stelselmatig worden lastiggevallen en getreiterd. ‘'s Nachts op de muren slaan, continu harde muziek, bekrassen van auto's, intimiderend gedrag en zelfs mishandeling.’ Het Kamerlid wil het zwartboek met aanbevelingen na de zomer aanbieden aan het kabinet.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/PvdA

Alexandra Sweers

2 reacties

 • no-profile-image

  Lea

  Mv. Kuiken,
  Bij ernstige overlast kan je aangifte doen bij de politie. Strafbaar gedrag moet een rechter beoordelen en niet de gemeente.
  En een politica moet al helemaal niet op de stoel van de rechter gaan zitten.

 • no-profile-image

  hennies

  mensen moeten leren meer naar zichzelf te kijken en minder naar de buren.
  zeker de libelle gelezen mw. kuiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.