Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Acht procent van de huishoudens leeft op armoedegrens

Het aantal Nederlandse huishoudens met kans op armoede is in 2008 is toegenomen. Leefde in 2007 nog 7,6 procent van de huishoudens onder de lage-inkomensgrens, in 2008 was dat percentage gestegen naar acht procent, zo'n 545.000 mensen.
Acht procent van de huishoudens leeft op armoedegrens

Het risico op armoede is het grootst bij eenoudergezinnen (29% onder de lage-inkomensgrens) en niet-westerse allochtonen (25%). Dit blijkt uit het onderzoek Lage inkomens, kans op armoede en uitsluiting 2009 vandaag publiceerde. 

Meer schulden
Ook blijkt dat mensen met lage inkomens relatief hoge vaste lasten (huur, water, energie, verzekeringen) hebben en vaker schulden moeten maken. Ook zijn er relatief veel minderjarige kinderen met kans op armoede.

Afname op langere termijn
Over de langere termijn is het risico op armoede afgenomen. Ten opzichte van het midden van de jaren negentig is het aandeel huishoudens met een laag inkomen bijna gehalveerd. Het aandeel van de huishoudens dat ten minste vier jaar achtereen kans op armoede liep, is in 2008 gelijk gebleven, namelijk 2,8 procent volgens de lageinkomensgrens.

Link naar het complete persbericht: Aantal huishoudens met kans op armoede in 2008 toegenomen


Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP

86243

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.