Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ontslagen afgewend in thuiszorg Ridderkerk

Thuiszorginstellingen proberen ontslagen te voorkomen door klanten via hun persoonsgebonden budget te laten kiezen om hun 'oude' huishoudelijke hulp te houden. Zo weet Internos in Ridderkerk een eerder aangekondigde reorganisatie af te wenden. Terwijl de gemeente Ridderkerk in de aanbesteding met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor een andere thuiszorgorganisatie heeft gekozen.
Ontslagen afgewend in thuiszorg Ridderkerk

Algemeen bestuurster José Boxelaar van
Internos
maakte dinsdag bekend dat de instelling niet zeventig van de
zeshonderd medewerkers hoeft te ontslaan, zoals nog in september werd
aangekondigd. ,,Bijna alle driehonderd klanten in Ridderkerk hebben besloten met
hun persoonsgebonden budget onze zorg in te kopen. De mensen willen vooral hun
eigen, vaste hulp blijven houden.''Collectief ontslag
target=_blank>Carocare
uit de Twenterand en omgeving hoopt ondanks het
verliezen van aanbestedingen in de regio 80 procent van de klanten te houden via
het persoonsgebonden budget. Toch heeft directeur Carolien Stoppkoppe van de
thuiszorgorganisatie voor alle 59 huishoudelijk medewerkers collectief ontslag
moeten aanvragen bij het Centrum voor Werk en Inkomen. ,,Iedereen wil zijn
of haar vaste hulp houden en daardoor verliezen alle medewerkers zoveel klanten
dat we ze niet meer hun volledige salaris kunnen betalen'', aldus Stoppkoppe.
Carocare probeert de ontslagen medewerkers straks met een kleiner contract terug
in dienst te nemen.
Lees ook:


href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/68205/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target="" name="">Wethouder Don: ‘Aanbestedingsbeleid WMO is
belachelijk’
(23 november 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/68061/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name=TR>Thuiszorg Rotterdam vreest voor 2000 banen
(20
november 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/68057/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name="Geen overnameplicht">'Overname zorgpersoneel door
schoonmaakbedrijven niet verplicht'
(20 november 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/67641/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target=_blank>VNG moet opnieuw onderhandelen over middelen WMO
(13 november
2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67474/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name="Miljoenentekort dreigt ">Miljoenentekort dreigt in regio
Eindhoven door WMO
(9 november 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/66831/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name="Omvang zorggebruik">VNG: ‘Omvang van zorggebruik onder de
WMO niet goed in beeld’
(26 oktober 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/62915/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target=_blank name=Eindhoven>Gemeente Eindhoven grijpt in bij thuiszorg
(16
augustus 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/20105/tsge_portlet_zw_searchitemId/64327/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target=_blank name=Eindhoven>‘Ross maakt mensen bang net nu de WMO eraan
komt’
(21 augustus 2006);
href="http://www.zorgwelzijn.nl:80/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/64666/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target=_blank name=Eindhoven>Eindhoven: boycot de WMO
(13 september 2006)


Meer weten? Lees dan ook de
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">gratis
Zorg + Welzijn Nieuwsbrief
. Daarvoor kunt u zich

href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">hier
aanmelden
.
href="http://vedm.net/click2?l=B06d3&m=k2sg&s=kauzQ3" target=_blank
name=Nieuwsbrief>Door hier te klikken leest u de laatste
editie
.Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.