Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

VWS: 'Overname zorgpersoneel door schoonmaakbedrijven niet verplicht'

Het ministerie van VWS is het niet eens met de vakbonden dat schoonmaakbedrijven het personeel van thuiszorgorganisaties moeten overnemen als zij de huishoudelijke zorg gaan uitvoeren. CNV Publieke Zaak noemt de houding van VWS 'spijtig'.
VWS: 'Overname zorgpersoneel door schoonmaakbedrijven niet verplicht'


CNV Publieke
Zaak
heeft vandaag met de top van het ministerie van

target=_blank>Volksgezondheid, Welzijn en Sport
(VWS)
spoedoverleg gevoerd. Onderwerp van gesprek: de gevolgen van de invoering van de
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/portlet_tsge_dossiers1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fdossiers___2Fcontent___2FshowList/_windowLabel/portlet_tsge_dossiers1_1/portlet_tsge_dossiers1_1categoryId/50801/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_dossiers/index.html">Wet
Maatschappelijke Ondersteuning

voor de thuiszorg.Ontslagen beperken

Volgens CNV Publieke Zaak kan het aantal ontslagen in de thuiszorg
beperkt worden. Europese wetgeving dwingt volgens een eigen juridisch onderzoek
van CNV Publieke Zaak schoonmaakbedrijven het personeel van
thuiszorgorganisaties moeten overnemen als zij de huishoudelijke zorg gaan
uitvoeren. Nu vinden in het hele land aanbestedingen plaats, waarbij soms de
thuiszorgorganisaties het contract niet binnenhalen, maar schoonmaakbedrijven
wel.Kiezen uit cao's

VWS deelt de zienswijze van CNV Publieke Zaak niet en meent dat gekozen kan
worden uit de cao thuiszorg of de cao voor de schoonmaakbranche. 'We waren in
ieder geval blij met de uitnodiging van het ministerie. Afgesproken is dat er
verder juridisch onderzoek komt om te kijken wie nu gelijk heeft.'Spijtig Bestuurder
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/66119/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">Leon
Vincken
noemt het spijtig dat het overleg niet meer heeft opgeleverd. 'We
blijven er wel bovenop zitten, omdat het van groot belang is. Vorige week is
bekend gemaakt dat thuiszorgorganisaties in de hele WMO-race al honderd miljoen
mislopen doordat ze zelf lagere tarieven hanteren. We vrezen dat door de
WMO-operatie de werknemers de dupe worden.'CNV Publieke Zaak wil daarom een landelijk sociaal plan om de gevolgen voor
de thuiszorg op te vangen. 'Dit mag niet op de lange baan geschoven worden en we
willen daarom weer snel met VWS verder praten. Het beste zou zijn dit
rechtstreeks met de staatssecretaris te doen.'Lees ook:


portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67950/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html">'Gemeenten
in de problemen door overnameplicht thuiszorgpersoneel'
(16 november 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67721/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name="Bom onderthuiszorg">Bom onder aanbesteding in thuiszorg voor
de WMO
(14 november 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">Aad
Koster (Actiz): 'Nog vele ontslagen thuiszorg door aanbesteding van WMO'
(19
oktober 2006) ;
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66175/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name=Herkansing>Thuiszorgorganisaties eisen herkansing van
gemeenten
(13 oktober 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66119/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name="Vernietigende orkaan">'WMO trekt als vernietigende orkaan
door thuiszorg'
(12 oktober 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/65492/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name="Eerste ontslagen">Eerste ontslagen thuiszorg door WMO
(28
september)


href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">

href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">
Meer artikelen vindt u in
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67721/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/portlet_tsge_dossiers1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fdossiers___2Fcontent___2FshowList/_windowLabel/portlet_tsge_dossiers1_1/portlet_tsge_dossiers1_1categoryId/50801/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_dossiers/index.html"
target=_blank>het Dossier WMO.

Meer weten? Lees dan ook de
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">gratis
Zorg + Welzijn Nieuwsbrief
. Daarvoor kunt u zich

href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">hier
aanmelden
.
href="http://vedm.net/click2?l=xGiU3&m=s0ff&s=kKXxDU" target=_blank
name=Nieuwsbrief>Door hier te klikken leest u de laatste
editie


Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.