Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Onderzoek naar Twentse aanbesteding

De gemeenteraad van Enschede stelt een commissie in die onderzoek zal doen naar de aanbesteding in Twente. Hierbij kwamen 1500 thuiszorgmedewerkers op straat te staan. 'De onderzoekscommissie moet vaststellen hoe de procedure is verlopen om daar lessen uit te trekken voor de toekomst', meldt de woordvoerder van de gemeente.
Onderzoek naar Twentse aanbesteding

Door Alexandra Sweers - Vorige week werd een initiatiefvoorstel aangenomen in de gemeenteraadsvergadering. Deze week moet duidelijk worden wie in de commissie zullen plaatsnemen, wie het onderzoek gaat leiden en welke stappen er verder worden ondernomen.

Collectief ontslag
In Twente werd na de aanbesteding voor 1500 tot 2000 thuiszorgmedewerkers van zorgorganisaties Livio, Carint Reggeland, Thuiszorg Noord West Twente en Zorgaccent collectief ontslag aangevraagd. Dat liet Abvakabo FNV eerder al weten aan Zorg + Welzijn. De ontslagen waren een gevolg van onenigheid over de tarieven. De gemeenten bieden een uurprijs van 19 euro voor huishoudelijke hulp. Dat vonden de thuiszorgorganisaties 3 euro te weinig.

Arbeidsvoorwaarden
Thuiszorg Service Nederland (TSN) kreeg uiteindelijk de definitieve gunning. De organisatie liet na overleg met de vakbond weten dat de gedupeerde thuiszorgmedewerkers bij TSN aan de slag kunnen op basis van dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.