Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Goes: begeleid wonen in een spacebox

Vanaf vandaag worden tien tijdelijke woonvoorzieningen geplaatst voor Jongerenhuis de Bevelanden in Goes. In de spaceboxen wordt wonen, werken, leren en coaching gecombineerd.
Goes: begeleid wonen in een spacebox

Doel is de jongeren te helpen op weg naar zelfstandigheid en hen gemakkelijk te laten instromen op de woning- en arbeidsmarkt. Definitieve plaats voor het jongerenhuis is gereserveerd in het geplande woonzorgcentrum (wozoco) in waterstad Goese Schans. Dit is waarschijnlijk pas in 2012 klaar.

Foyer de Jeunesse
In Jongerenhuis de Bevelanden werken vier partijen samen: Stichting AZZ, ROC Zeeland, gemeente Goes en woningcorporatie RWS. Stichting AZZ zorgt voor de dagelijkse begeleiding van de jongeren. Het jongerenhuis staat ook bekend als ‘Foyer de Jeunesse’: een zelfstandige woonruimte voor jongeren die om allerlei redenen niet thuis kunnen wonen. Deze jongeren zijn bijna zo ver dat ze zelfstandig kunnen wonen, maar hebben nog een klein steuntje in de rug nodig. Sinds 2001 begeleidt AZZ jongeren uit Walcheren in Foyer de Jeunesse in Vlssingen. De Bevelandse jongeren kunnen nu voor soortgelijke begeleiding terecht bij De Bevelanden in Goes.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Stichting AZZ

86246

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.