Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Betere informatie over werken in de gehandicaptenzorg

Om jongeren een beter beeld te geven van wat een baan in de gehandicaptensector inhoudt, hebben Motivaction en Youngworks in opdracht van ActiZ en de VGN een beroepenwaaier, folder en spel ontwikkeld. Veel jongeren hebben een eenzijdig of onduidelijk beeld bij werken in de gehandicaptensector.
Betere informatie over werken in de gehandicaptenzorg
Foto: ANP Photo, Roos Koole

In de beroepenwaaier staan interviews met twintig jonge mensen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg. Zo krijgen de jongeren een indruk hoe divers de sector is en waar je met welk diploma terecht kunt komen. De opleidingsfolder laat op een posterformaat (A3) zien wat het opleidingsschema is van mbo, hbo en vervolgopleidingen voor de gehandicpatenzorg. Het dilemmaspel is ontwikkeld voor docenten, decanen en ambassadeurs van zorgorganisaties. Het spel geeft jongeren een beeld van het werk in de gehandicaptenzorg en de clienten die begeleid worden.

 

Communicatie
De producten zijn ontwikkeld in het kader van het project 'Nieuw talent voor de care'. Hiervoor werd ook het segmentatiemodel ontwikkeld. Dit model deelt jongeren in in verschillende types op grond van hun interesse in het werken in de care en hun motivatie. Het model biedt zorgorganisaties handvatten voor (arbeidsmarkt)communicatie en beleid gericht op jongeren.

 

De informatieproducten zijn gratis te bestellen voor opleidingen en zorgorganisaties. Bestellen kan op werkenindegehandicaptenzorg.nl

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.