Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

55 Plus beter af

De materiële leefomstandigheden van ouderen tussen de 55 en 64 jaar zijn de afgelopen tien jaar verbeterd. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de ‘Monitor ouderenbeleid 2008’, die staatssecretaris Bussemaker in ontvangst heeft genomen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het aandeel vrijwilligers onder 65-plussers daalt. Daarmee wordt niet voldaan aan het streven van het kabinet om vanaf 2005 het aandeel vrijwilligers constant te houden.
De koopkracht van ouderen blijft gestaag stijgen. Het aandeel 55-plussers dat zich gelukkig voelt, steeg gestaag tussen 1997 en 2001. Het aandeel gelukkigen onder 65 tot 74-jarigen bleef tussen 2001 en 2005 stabiel rond de 86 procent.

De staatssecretaris is blij met de uitkomsten. Volgens haar verdient het pessimistische vooroordeel van vergrijzing versus het eeuwige zwitserlevengevoel nuancering. Daarom gaat VWS de suggesties van het SCP gebruiken bij de verdere ontwikkeling van beleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.