Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wajongers aan de slag in Slotervaartziekenhuis

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis zal de komende twee jaar 100 jongeren met een beperking een werkplek bieden. Het ziekenhuis maakt hierbij gebruik van een nieuwe methode: participatieve werkaanpassing.
Wajongers aan de slag in Slotervaartziekenhuis

De Universiteit Maastricht en UWV ontwikkelden de methode. Bestaande functies worden daarbij aangepast aan de (beperkte) arbeidsmogelijkheden van de jongeren. Doel is om de Wajongers een duurzame functie aan te bieden. Snelle uitval, een veel voorkomend verschijnsel, moet daarmee worden voorkomen. Het experiment draagt de naam ‘Een passende baan in het Slotervaartziekenhuis’.

Kantine
De meeste Wajongers zijn in staat eenvoudige werkzaamheden te verrichten in een gestructureerde werkomgeving met niet al te veel afleiding en met voldoende begeleiding. De methode van de Universiteit Maastricht en UWV richt zich op deze elementaire taken. UWV zal de bestaande functies in het Slotervaartziekenhuis analyseren en duidelijk maken waar eventueel aanpassingen nodig zijn. Het hoeft niet alleen te gaan om verzorgende taken als koffie schenken of maaltijden rondbrengen. Ook valt te denken aan het gezelschap houden van patiënten en ondersteunende functies als schoonmaak-, keuken- en kantinetaken.

Verantwoord
De werving van kandidaat-werknemers vindt plaats onder Amsterdamse Wajongers. In de visie van het ziekenhuis is, binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen, een focus op de eigen omgeving belangrijk. Een re-integratieteam van UWV zorgt voor de werving, selectie en voorbereiding op het werk van de Wajongers, de Universiteit Maastricht voor wetenschappelijke begeleiding. Medewerkers en leidinggevenden van Slotervaartziekenhuis krijgen gaan de Wajongers op de werkvloer begeleiden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden

Bron: UWV/Slotervaart Ziekenhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.