Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranje Fonds ontvangt 14,3 miljoen van loterij

Het Oranje Fonds heeft 14,3 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Dat is bijna een miljoen euro meer dan vorig jaar. Het bedrag werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala.
Oranje Fonds ontvangt 14

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds zegt zeer verheugd te zijn met het bedrag. ‘Dit geeft ons ruimte en mogelijkheden om nog meer initiatieven op ons werkterrein te steunen. Hierdoor bevorderen we een betrokken samenleving.’

Moreel prespectief
Minister-president Balkenende hield een toespraak tijdens het feest voor de verschillende begunstigden van de loterij. Balkenende riep op tot een nieuw moreel perspectief. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor goededoelenorganisaties wanneer het gaat om de betrokkenheid van mensen bij de samenleving.

Civil society
‘De kracht van een samenleving ligt bij het maatschappelijk middenveld, de civil society. Als overheid moet je je zo min mogelijk bemoeien met de initiatieven, ideeën en idealen die daar opbloeien. Vrijheid en vertrouwen geven, dat is voor de overheid het adagium’, aldus de minister-president.

Link: Dossier Fondsenwerving

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

Bron: Oranje Fonds

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.