Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17223 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Zorgmijders

Tuchtrechter waarschuwt verpleegkundige na bemoeizorg, wat kun jij ervan leren?

De tuchtrechter heeft een psychiatrisch verpleegkundige een waarschuwing opgelegd vanwege het vergezellen van een wijkagent in het kader van bemoeizorg. Dit was volgens de tuchtrechter ongeoorloofd. Wat kunnen zorgverleners van deze tuchtzaak leren?
Jeugdhulp
Meisje zit op bank kijkt op telefoon

Woonruimte voor Vlaamse jongeren die jeugdzorg verlaten: ‘Ze verdienen een goede start’

Eigen woonruimte als hefboom naar zelfredzaamheid. Dat beoogt ‘Nestinvest’, een Vlaams initiatief waarmee jongeren die de jeugdzorg uitstromen aan een woning worden geholpen. ‘De eerste stap naar ontplooiing’, zegt projectleider Jean-Marc Verwee.
Langer thuis wonen
Zorg ouderen

Grote omslag ouderenzorg: nadruk ligt op meer zelf doen, langer thuis wonen en digitaal

De ouderenzorg moet digitaliseren om de schaarste aan personeel en de stijgende zorgvraag te tackelen. Dat is een van de doelen in het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) dat minister Conny Helder heeft gepresenteerd. Het kabinet trekt ruim 770 miljoen euro uit voor een nieuwe organisatie van de ouderenzorg.
Schuldhulpverlening
‘Wie de signalen herkent, kan cliënten eerder naar de juiste instanties sturen.'

Stuit je op zorgpremieschulden? ‘Dat biedt, hoe raar dat mag klinken, ook een kans’

Zorgverzekeringsschulden zijn een belangrijk signaal dat mensen in de knel raken. 'Hoe eerder zij geholpen worden, hoe meer leed er voorkomen wordt’, zegt Gert-Jan Heinsman van Zorgverzekeringslijn. Hoe kunnen sociaal werkers voorkomen dat cliënten nog dieper in de schulden komen?
Wet- en regelgeving

Meer coronabesmettingen: 5 vragen over de langetermijnaanpak van covid-19

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Hoe wil het kabinet de mentale gezondheid van de kwetsbare mensen beschermen als straks misschien nieuwe beperkingen nodig zijn? En hoe ziet de subsidieregeling er uit voor sociaal werkers met long covid voor wie ontslag dreigt? 5 vragen beantwoord over de langetermijnaanpak.
Ondermijning

Willy Topçu laat cliënten zien dat criminaliteit niet loont

In de Haagse wijken Moerwijk en Morgenstond is steeds meer ondermijnende criminaliteit. Reclasseringsmedewerker Willy Topçu doet er alles aan om zijn cliënten daar uit te houden. Met succes. 'Elke dag als de agressie in mijn hoofd te groot wordt, bel ik Willy om te vragen wat ik moet doen.'
Ondermijning

Strijd tegen criminele uitbuiting begint bij de jongerenwerker in de wijk

Drugsdelicten, diefstal, ronselen voor de prostitutie en fungeren als geldezel. In deze criminele praktijken worden vaak jongeren van 12 tot 18 jaar betrokken. Dat blijkt uit onderzoek onder professionals van het Centrum Kinder- en Mensenhandel. ‘We móeten criminele uitbuiting bestrijden. Deze slachtoffers signaleren en beschermen is cruciaal willen we de jongeren niet verliezen aan het criminele circuit.’

Activiteit: Themaweek Circus

Activiteit:
Recreatie
Duur:
1:00-3:00 uur
Groepsgrootte:
Kleine groep (1-5 pers.)
Transformatie

Hoogleraar Monique Kremer: ‘Sociaal werkers, kom in opstand’  

Hoogleraar Actief Burgerschap Monique Kremer schreef een column waarmee ze de sociaal werker wakker wil schudden. In dit interview gaat ze dieper in op haar boodschap. ‘Sociaal werkers moeten weten dat de mensen aan wie zij hulp moeten bieden soms hun intenties wantrouwen.’
Verward gedrag

Gezondheidsraad: ‘Eetstoornissen eerder herkennen, sneller behandelen’

De mentale weerbaarheid van jongeren vergroten is nodig voor betere preventie van eetstoornissen. Dat schreef de Gezondheidsraad afgelopen dinsdag aan VWS. Eetstoornistherapeut Charlie Paludanus besprak voor Zorg+Welzijn fabels en feiten rondom eetstoornissen.

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren