Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal registraties antihomogeweld gestegen

Het aantal geregistreerde gevallen van discriminatie en geweld tegen homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) is vorig jaar gestegen. In 2010 deden 659 LHBT’s aangifte van geweld, tegen 428 aangiftes in 2009.
Aantal registraties antihomogeweld gestegen

Dat blijkt uit politiegegevens die de ministeries van Veiligheid en Justitie en BZK vrijdag publiceerden. Homobelangenorganisatie COC Nederland spreekt van ‘uiterst verontrustende cijfers’ en pleit voor het direct invoeren van voorlichting over homoseksualiteit op middelbare scholen. Onlangs stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor deze maatregel, die het geweld tegen LHBT’s moet bestrijden.

Aangiftebereidheid
COC-voorzitter Vera Bergkamp erkent dat een deel van de stijging mogelijk te verklaren is uit de toegenomen aangiftebereidheid van Nederlandse homo’s en lesbiennes. ‘Maar ook dan is dit nog maar het topje van de ijsberg’, stelt zij.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.