Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Achterban ook akkoord met CAO VVT

De leden van Abvakabo FNV hebben in grote meerderheid (95%) ingestemd met de nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Kraamzorg. De achterban van ActiZ en BTN heeft vorige week al ingestemd met het principeakkoord. De nieuwe cao VVT is hiermee een feit.
Achterban ook akkoord met CAO VVT

De cao geldt voor 400.000 medewerkers in de zorg. Het akkoord is na maandenlange onderhandelingen bereikt. In afwachting van het stemmen konden de wijzigingen in de cao voor 2010 nog niet worden doorgevoerd, zo laat branchevereniging voor zorgondernemers BTN weten. ‘De maand december wordt verloond zoals dit normaal gesproken wordt gedaan, inclusief de huidige eindejaarsuitkering.’ De BTN geeft aan dat alle partijen opnieuw bij elkaar komen voor technisch overleg over de implementatie van bepaalde artikelen.

Punten

De belangrijkste punten in de nieuwe cao zijn zijn: een structurele loonsverhoging van 2 procent over twee jaar aangevuld met een eenmalige uitkering van 0,6 procent in 2010. In 2011 wordt de eindejaarsuitkering met 0,5 procent verhoogd. Het leeftijdsverlof wordt vervangen door een persoonlijk levensfasebudget voor alle werknemers. Ook staat er in de nieuwe cao een regeling voor de overgang van personeel bij aanbestedingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), afspraken over de bevordering van de instroom van jeugdigen en zij-instromers en een minimaal scholingsbudget per organisatie van 2 procent van de loonsom.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op twitter

Bron: ActiZ/BTN/Abvakabo FNV/Foto: Stock.xchng

Foto

  • Achterban ook akkoord met CAO VVT

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.