Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vrouwen Hilversumse opvang krijgen geld terug

De gemeente Hilversum zorgt ervoor dat 24 vrouwen die eerder dit jaar Opvangcentrum Het Gooi in Hilversum moesten verlaten een vergoeding krijgen. De vrouwen moesten weg uit de opvang, omdat de voorziening wegens wantoestanden werd gesloten. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdagmorgen gezegd.
Vrouwen Hilversumse opvang krijgen geld terug

Achteraf bleek onder meer dat de vrouwen voor hun verblijf in het centrum een te hoge eigen bijdrage betaalden. De gemeente ziet erop toe dat de stichting deze vrouwen een vergoeding betaalt. Deze loopt uiteen van enkele honderden euro's tot 1900 euro per vrouw. In totaal trekt de gemeente 25.000 euro uit.

Misstanden

De vergoeding is volgens de gemeente ook een tegemoetkoming voor de misstanden waaraan de vrouwen in het centrum zijn blootgesteld. Opvangcentrum Het Gooi, waar slachtoffers van seksueel geweld en mishandeling woonden, kwam in opspraak nadat een aantal vrouwen met hun kinderen wegvluchtte vanwege de slechte leefsituatie in de opvang. Ook waren er klachten over intimidatie. De directie is toen op non-actief gesteld.

Hilversum is nog op zoek naar een nieuwe opvangplek voor slachtoffers van seksueel geweld en mishandeling. Vrouwen uit de regio worden nu elders in het land gehuisvest.


Bron: ANP/stock.xchng

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.