Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zorg: stagefonds blijft, geen geld voor zijinstromers

De voorgenomen bezuiniging op een fonds voor stages in de zorg is van de baan. Op aandringen van Linda Voortman (GroenLinks) heeft het kabinet besloten het stagefonds te handhaven. De bezuinigingen op de mbo-opleiding voor 30-plussers blijft wel staan.
Zorg: stagefonds blijft, geen geld voor zijinstromers

Die toezegging kreeg GroenLinks vandaag tijdens de behandeling van de zorgbegroting in de Tweede Kamer. 'De ambities van het kabinet om meer handen aan het bed te krijgen zijn door dit soort bezuinigingen niet haalbaar', zo waarschuwde Linda Voortman minister Schippers (Volksgezondheid).

Hard nodig
Met het stagefonds kunnen jaarlijks 100.000 stages in de zorg worden gestart. Volgens Voortman is dat hard nodig. In de komende vijftien jaar moeten 450.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag om de zorg te kunnen verlenen die nodig is.

30-plussers
De bezuinigingen op mbo-onderwijs aan 30-plussers blijven wel staan: het kabinet wil dat 30-plussers voortaan zelf hun mbo-opleiding betalen. Tienduizenden zij-instromers en herintreders zullen daardoor geen opleiding volgen, aldus Jan van Zijl, voorzitter van de MBO-Raad: 'De zorg moet het voor het oplossen van het personeelstekort voornamelijk hebben van mensen die zich laten omscholen. Van de 60.000 mbo-studenten ouder dan 30 jaar, volgen er 22.000 een zorgopleiding.'

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.   

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/foto: stockxchng

Foto

  • Zorg: stagefonds blijft, geen geld voor zijinstromers

122074

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.