Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

VVD en PvdA willen eigen bijdrage GGZ schrappen

De PvdA en VVD komen deze week met een motie om de eigen bijdrage in de ggz van tafel te krijgen. Dat heeft PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester laten weten aan NU.nl. Beide partijen komen met een alternatief.
VVD en PvdA willen eigen bijdrage GGZ schrappen
Foto: ANP/Evert-Jan Daniels

De eigen bijdrage leek met het herfstakkoord direct na de formatie verleden tijd. Maar toen later het regeerakkoord werd gepresenteerd, werd daarin toch weer gesproken van een eigen bijdrage. Volgens Bouwmeester gaan de partijen deze beslissing recht zetten door een alternatief te zoeken bij de aanbieders en instellingen zelf, waar volgens haar ook de kostenoverschotten zijn.

Maatregel
‘De maatregel die met het regeerakkoord bedacht was, was in uitvoeringskosten ook zo hoog dat het relatief weinig opleverde. Dat kon slimmer en socialer’, legt Bouwmeester uit. Volgens haar wordt met deze motie voorkomen dat ‘psychische stoornissen worden gestigmatiseerd’.

Nu.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.