Congres Huiselijk geweld 2019

Huiselijk geweld is een moeilijk en heftig thema waar je als professional in het sociaal domein mee te maken kunt krijgen. Of je nu met kinderen, ouderen, gezinnen of mensen met een LVB werkt.

Welke ervaringen hebben sociaal professionals als het gaat over de aanpak van huiselijk geweld? Hebben zij voldoende tools om signalen van huiselijk geweld (tijdig) te herkennen?

Onder professionals binnen het zorg- en welzijnsveld, bij gemeenten én in het onderwijs leven veel vragen over de signalering en het voorkomen van huiselijk geweld, de laatste verscherping van de meldcode én het samenwerken tussen verschillende organisaties en disciplines.

Deze dag geeft je informatie en opinies over het signaleren en aanpakken van huiselijk geweld en over de laatste ontwikkelingen rondom de meldcode.

Naast een aantal plenaire bijdrages, heb je veel ruimte om je eigen programma en daarmee verdieping te kiezen op specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld kinder-, ouderenmishandeling of LVB-problematiek.

09.30
Lees meer Sluiten
Interactieve start

Onder leiding van Merel van Dorp (dagvoorzitter)

09.00
Ontvangst en registratie met koffie en thee
09.45
Lees meer Sluiten
Openingsbijdrage

Meer informatie volgt.

10.15
Lees meer Sluiten
Update op de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Mariëlle Dekker, directeur Augeo Foundation en lid begeleidingscommissie evaluatie Jeugdwet

11.00
Pauze
11.30
Lees meer Sluiten
Themaronde 1
12.30
Lunch
13.30
Lees meer Sluiten
Themaronde 2
14.30
Pauze
14.50
Interactieve plenaire ronde
15.15
Interview over het doorbreken van handelingsverlegenheid bij huiselijk geweld
15.45
Lees meer Sluiten
Samenwerken tegen huiselijk geweld

Hoe kunnen professionals van verschillende organisaties en disciplines meer als collega’s gaan samenwerken? Of het nu gaat om kindermishandeling of ouderenmishandeling.

Philippe Delespaul, Persoonlijk Hoogleraar Innovatie in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht (vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie), klinisch psycholoog

16.30
Afsluiting

THEMARONDES

1.1. Kindermishandeling

1.2. Signaleren van ouderenmishandeling; en dan?

1.3. MDA++: multidisciplinaire aanpak complexe veiligheidsproblematiek

1.4. Huiselijk geweld en LVB-problematiek

1.5. Veiligheid hulpverlener: omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag in je werk

Datum
Dinsdag 4 juni 2019

Locatie
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM Ede (routebeschrijving)

Tarieven
279,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief *
249,- per persoon (btw-vrij) | Tarief vanaf 2e deelnemer *
249,- per persoon (btw-vrij) | Tarief abonnees Zorg+Welzijn *
249,- per persoon (btw-vrij) | Tarief met vroegboekkorting tot en met 31 maart 2019 *
899,- per persoon (btw-vrij) | Commercieel tarief

* Acceptatie onder voorbehoud
Je aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer je niet behoort tot de primaire doelgroep (zie website), behouden wij ons het recht om contact op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

BTW-vrij door CRKBO-registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Registerplein en SKJ. Vul jouw relatienummer in op het inschrijfformulier als je hiervoor in aanmerking wilt komen. Het congres Huiselijk geweld staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Doelgroep
Deze dag is in eerste instantie bedoeld sociaal werkers die zich bezighouden met het thema huiselijk geweld. Ook is iedereen welkom die werkzaam is bij gemeenten, zorginstellingen en welzijnsorganisaties en zich bezighoudt met sociaal werk en met huiselijk geweld in het bijzonder.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Shannah Spoelstra
T: 030 – 638 36 54
M: 06 21 38 06 49
E: shannah.spoelstra@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)
Leonie van Helten
M: 06 – 309 057 52
E: leonie.vanhelten@bsl.nl

Sales (sponsormogelijkheden)
Judith Goudzwaard
T: 010 – 742 10 21
E: judith@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.