Lustrum: Dag van de sociaal werker

De dag waar jij en je werkveld centraal staan
Dag van de Sociaal Werker 2

Als sociaal werker zet jij je dag in, dag uit in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Tegelijkertijd zien we dat deze samenleving steeds complexer wordt met alle bijbehorende problematiek. Dit maakt jouw werk complex. Tijdens deze lustrum editie besteden we aandacht aan jou en jouw werk in het sociaal domein en zetten we je graag in het zonnetje!

Inspiratie, praktijkvoorbeelden, zelfontwikkeling en ontspanning
De Dag van de Sociaal werker biedt jou kennissessies over de meest voorkomende problematiek in het sociaal domein, inspiratie door praktijkvoorbeelden en volop aandacht voor zelfontwikkeling en ontspanning! We sluiten de dag af met inspirerend theatercabaret.

De volgende thema’s komen tijdens de Dag van de Sociaal Werker aan bod:

  • Achter de voordeur: het beïnvloeden van jouw cliënt.
  • Wie maakt de meeste impact in het sociaal domein en wint de Zorg+Welzijn Award?
    Jij bepaalt!
  • Ontspanning- en vitaliteitsessies.
  • Hulp bieden bij armoede, schulden en daklozenproblematiek. Hoe kun je stress sensitief werken?
  • Omgaan met zorgmijders: zorg voor mensen die er niet om vragen.

Wat zeggen oud-deelnemers 2019 over de Dag van de Sociaal Werker?

De dag is al een paar jaar een cadeautje voor mijzelf“.

Inspirerende presentaties. Geven nieuwe inzichten, maar ook het besef dat het werk wat we doen erg mooi is“.

Aanwezigheid bij een congres als dit is een aanwinst voor iedere sociaal professional omdat je gevoed en geïnspireerd wordt. Volgend jaar sleep ik mijn collega’s mee.

09.00
Ontvangst en registratie met koffie en thee
09.30
Lees meer Sluiten
Opening

(Interactieve) start met dagvoorzitter Piet-Hein Peeters en hoofdredacteur Zorg+Welzijn Sophie van Hogendorp.

09.50
Lees meer Sluiten
ONTSPANNEN BEÏNVLOEDEN - meer impact met minder energie

‘Aan wiens kant sta jij eigenlijk?!’
‘Vindt u dit zelf normaal? Hoe moet ik nu boodschappen doen?’
‘Ga jij mijn schulden betalen? Nee toch? Het gaat alleen maar om regeltjes hier’
‘Maar wat weet jij ervan, alsof je zelf weleens zoiets hebt meegemaakt!’

Deze lezing gaat over ontspanning aanbrengen in lastige situaties. Hoe kun je het licht op groen krijgen voor jouw punt, en hoe vergroot je je invloed? Hoe kun je nou het beste reageren op zulke situaties? En hoe zorg je dat het zo min mogelijk energie kost, voor beide partijen?

Iris Posthouwer, spreker en trainer overtuigen en beïnvloeden.

10.30
Lees meer Sluiten
Pitch genomineerden Zorg+Welzijn Award

Wie maakt aantoonbaar het verschil in het ingewikkelde sociaal domein? Wie krijgt dingen voor elkaar die een ander niet zijn gelukt? Wie grijpt de kans voor vernieuwing en verbinding? Dit jaar reikt Zorg+Welzijn de Zorg+Welzijn Award uit aan de persoon die grote impact maakt in het sociaal domein! Een inkijkje in de praktijk van de genomineerden.

Onder leiding van Piet Hein-Peeters en Sophie van Hogendorp.

10.45
Ochtendpauze
11.15
Lees meer Sluiten
Keuze: bezoek aan het ontspanningsplein of een keuzesessie

Op het ontspanningsplein kom je heerlijk tot rust. Van massage tot ademhalingstechnieken, je voelt je weer als herboren na een bezoek aan dit plein!

Verdiepende kennissessie ronde
1.1 Emoties maken de (zelf)zorg beter
1.2 Grip op je werkdruk
1.3 Samenwerken voor een gezonde levensstijl
1.4 Best practice: de kwetsbare professional
1.5 Ronde tafel gesprek

12.45
Lunchpauze
13.45
Lees meer Sluiten
Zorg voor mensen die er niet om vragen

Sommige mensen hebben ernstige problemen, maar vragen niet zelf om hulp. Bij veel van deze mensen is er een vreemde wetmatigheid, namelijk dat hoe groter de problemen zijn, des te minder men geneigd is om hulp te vragen. Denk aan mensen met ernstige schulden, verzameldwang (hoarding), psychose of verslaving. Vaak zijn er ook allerlei bijkomende maatschappelijke problemen. Dit betekent dat vormen  van verleiding, winnen van vertrouwen, bemoeizorg en soms  drang nodig zijn om verandering in iemand z’n toestand teweeg te  brengen. Dit vergt inzet, vaardigheden en uithoudingsvermogen van de hulpverleners en naasten.

Niels Mulder, hoogleraar Openbare Geestelijk Gezondheidszorg en psychiater.

14.30
Middagpauze
15.00
Lees meer Sluiten
Armoede en Schulden, stress sensitief werken

Zo’n 80% van de cliënten van wijkteams heeft financiële problemen. Armoede en schulden zijn een maatschappelijk probleem in Nederland en een grote veroorzaker van andere problemen als eenzaamheid, spanningen in het gezin en fysieke en psychische klachten.  Schuldenproblematiek is in hoge mate als een gedragsvraagstuk. Voor succesvolle  begeleiding van mensen met schulden moeten we meer aandacht besteden aan de vraag wat mensen aan context nodig hebben om hun financiële problemen met succes op te lossen. Tijdens deze inspirerende lezing kijken we door de bril van jouw cliënt die ongemotiveerd lijkt. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw cliënt, jullie relatie en handvatten om effectievere dienstverlening te bieden.

Nadja Jungmann, Lector Schulden en Incasso bij de HU en adviseur/trainer bij Social Force.

15.45
Lees meer Sluiten
Theater kracht van beleving

Met een unieke mix van humor, inhoud, muziek, scherpte en veel interactie sluiten we de dag af.

Cabaretier Arie Vuyk.

16.30
Afsluiting

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Meld je nu aan voor de Dag van de Sociaal Werker op woensdag 18 maart 2020, dé dag waar jij en je werkveld centraal staan!

Datum
Woensdag 18 maart 2020

Locatie
ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM Ede (routebeschrijving)

Voor wie?
Deze dag is bestemd voor sociaal professionals en managers binnen het sociaal domein, onder wie adviseur/consultant, beleidsmedewerker/adviseur, cliëntondersteuner, coach/begeleider, docent sociaal werk/zorg+welzijn, GGZ agoog, jeugdhulpverlener/jeugdwerker, jeugdpsycholoog, kwaliteitsmedewerker, lid wijkteam, maatschappelijk werker, medewerker zorg+welzijn, opbouwwerker, ouderenwerker, projectleider, sociaal agoog, sociaal cultureel werker, sociaal makelaar, sociaal werker, welzijnswerker, wijkverpleegkundige, wijkverzorgende, Wmo consulent, woonbegeleider, zorgbemiddelaar, bestuurder welzijn, directeur zorg+welzijn, locatiemanager/regiomanager, manager jeugdzorg, manager thuiszorg, manager zorg+welzijn, casemanager, teamleider sociaal wijkteam, teamleider Wmo & jeugd.

Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, welzijnsorganisaties, gemeenten, GGD,  vrijwilligersorganisaties, koepel- en brancheorganisaties, (O)GGZ, rijksoverheid, zorgverzekeraars, woningcorporaties, maatschappelijke opvang, reclassering, justitie en politie.

Tarieven
199,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief *
169,- per persoon (btw-vrij) | Tarief vanaf 2e, 3e en 4e deelnemer *
149,- per persoon (btw-vrij) | Tarief vanaf 5e, 6e, etc. deelnemer *
149,- per persoon (btw-vrij) | Abonnees Zorg+Welzijn
Aanmelden

* Acceptatie onder voorbehoud
Je aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer je niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact op te nemen om jouw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Registerplein en SKJ. Vul jouw relatienummer in op het inschrijfformulier als je hiervoor in aanmerking wilt komen. De Dag van de Sociaal werker staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.
Heb je een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? E-mail dan je verzoek naar esther.sterling@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Esther Sterling
M: 06 27 18 94 44
E: esther.sterling@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
M: 06 30 17 33 30
E: manouk.mens@bsl.nl

Sales (sponsormogelijkheden)

Iris ter Velde
T: 010 742 10 21
E: iris@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij 50,- p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf 950,- p.p. bedragen de administratiekosten 250,- p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan 125,- p.p. bedragen de administratiekosten 35,- p.p. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.