Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17229 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Professionalisering
wat moet ik doen met mijn persoonlijk ontwikkelingsbudget als sociaal werker? Deze sociaal werkers overleggen wat ze doen met hun persoonlijk ontwikkelingsbudget

9 tips voor het besteden van je persoonlijk ontwikkelingsbudget als sociaal werker

Als sociaal werker heb je een persoonlijk ontwikkelingsbudget (POB) waarmee je je vaardigheden en kennis verder kunt ontwikkelen. Hieronder vind je 9 tips om dit budget optimaal te benutten, inclusief suggesties voor interessante cursussen en trajecten.
Ervaringsdeskundigen

Lees het laatste nieuws in het sociaal domein in 5 minuten

Het was de week van het Hoofdlijnenakkoord, maar er was natuurlijk meer relevant nieuws voor sociaal werkers. Zoals over nieuwe hulpmiddelen voor mensen met depressie, het verkennend gesprek en de impact van Instagram en Facebook op de mentale gezondheid van kinderen.
Professionalisering

Hoofdlijnenakkoord: wat betekenen de plannen voor sociaal werkers?

Het zal je niet ontgaan zijn: er komt een nieuwe regering die een rechtse koers inslaat. In het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’ dat de PVV, VVD, NSC en BBB hebben gesloten, staan ook maatregelen waar sociaal werkers mee te maken krijgen. We zetten hier de opvallendste punten op een rij.
Verslaving

Het Rugzakje van Daniël Boissevain: ‘Blowen deden we het liefst de hele dag door’

Acteur Daniël Boissevain (54) groeide op als ‘hippiekind’ in een reizend theatergezelschap dat heen en weer reisde tussen Ruigoord en India. Grenzen en structuur waren er nauwelijks. Vrijheid en drugs des te meer. Hij schreef er een boek over. ‘Ik ben fucking pissed geweest.’
Schuldhulpverlening
schulden

Dossier schuldhulpverlening: praten over schulden

Veel mensen durven niet uit zichzelf te beginnen over schulden. Hoe kun jij als sociaal werker een veilige omgeving creëren zodat je cliënt wel eerlijk en open is over geldproblemen? Zorg+Welzijn schreef daar veel artikelen over, die nu gebundeld zijn in een overzichtelijk dossier.
Huiselijk geweld
partnergeweld intieme terreur

‘Versimpel de rol van controle bij geweld tussen (ex-)partners niet’, waarschuwen deze experts 

Er is meer aandacht voor intieme terreur binnen de aanpak van huiselijk geweld. En dat is iets goeds. Tegelijkertijd zien een aantal experts ook een versimpeling in het denken over geweld en controle ontstaan. Expertise op dit terrein is nodig en andere interventies, zeggen zij. 
Wet- en regelgeving
Het verkennend gesprek helpt Het helpt dus om de juiste ondersteuning en hulpverlening te kunnen bieden.

Verkennend gesprek: veelbelovend instrument waait over naar het sociaal domein

Een nieuwe term waar jij als sociaal werker mee te maken krijgt: het verkennend gesprek. Cliënten die psychische klachten ervaren kunnen daar veel baat hebben, blijkt uit verschillende pilots. Vanaf volgend jaar heeft iedere burger zelfs recht op een verkennend gesprek. Hoe zit dit precies?
Schuldhulpverlening
‘Wie de signalen herkent, kan cliënten eerder naar de juiste instanties sturen.'

Stuit je op zorgpremieschulden? ‘Dat biedt, hoe raar dat mag klinken, ook een kans’

Zorgverzekeringsschulden zijn een belangrijk signaal dat mensen in de knel raken. 'Hoe eerder zij geholpen worden, hoe meer leed er voorkomen wordt’, zegt expert Gert-Jan Heinsman van Zorgverzekeringslijn. Dat besef is belangrijk, want steeds meer jongeren betalen hun zorgpremie niet.
Professionalisering
laatste nieuws in het sociaal domein

Lees het laatste nieuws in het sociaal domein in 5 minuten

Krijg snel overzicht van het laatste nieuws in het sociaal domein. Met zo'n 5 minuten leestijd ben je zo bijgepraat over de meest relevante ontwikkelingen en gebeurtenissen van de afgelopen week. Zo zijn er meer jongeren met schulden, dat wordt verergerd doordat ze geen zorgtoeslag aanvragen. Psychiatrische patiënten zijn slachtoffer van preferentiebeleid van zorgverzekeraars. En er is onderzoek gedaan naar de effecten van smartphonegebruik op jonge baby's.
Jeugdhulp

Jeugdzorgwerker Milan in de Spotlight: ‘Verwaarloosde jongeren hebben enorme doorbraken’

Milan ten Brink (30) is jeugdzorgwerker bij de Klif. Dat is een behandelvoorziening voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar oud met een lvb. Milan begeleidt de jongeren naar stabiliteit en vervolgens naar zelfstandigheid. ‘Het is de bedoeling dat jongeren mij steeds minder nodig hebben.’

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren