Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17361 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Huiselijk geweld

Column: hoe de term partnergeweld de realiteit van structureel geweld kan verhullen

Tegenwoordig spreken we niet meer over vrouwenmishandeling, maar over partnergeweld of huiselijk geweld. Edith Geurts, inhoudsdeskundige ingrijpende jeugdervaringen en veerkracht bij Augeo Foundation, legt uit hoe dat ook verhullend kan werken. 'Om huiselijk geweld effectief en duurzaam te stoppen, is het belangrijk dat je in je werk met gezinnen oog hebt voor de rol die gender speelt.’
Professionalisering
laatste nieuws in het sociaal domein

Het laatste nieuws in het sociaal domein: in 5 minuten bijgepraat

We hebben de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen week voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt de wetgeving voor roken met een smaakje weer omzeild met de "smeltsigaret". Daarnaast is er een interessant experiment in Amersfoort: de leefstraat.
Jeugdhulp
Vrouw die op haar smartphone typt.

Generatie Angststoornis: hoe sociale media Nederlandse jongeren in de greep houden

Sociale media zijn de reden dat zoveel kinderen en jongeren mentale problemen hebben. Voor hun 16e zouden zij geen sociale media moeten gebruiken. Dat vindt de Amerikaanse sociaal psycholoog Jonathan Haidt. Met zijn boek Generatie Angststoornis slaat hij alarm. Wat kunnen Nederlandse sociaal werkers daarmee?

Zorg+Welzijn magazine nr. 4, 2024

Het succes kwam zangeres Lakshmi niet zomaar aanwaaien. In haar jeugd werd ze gepest waardoor ze een eetstoornis en een depressie ontwikkelde. Maar ze komt eruit. ‘Het podium was, en is, mijn safe space,’ zegt zij in deze editie van Zorg+Welzijn. In het themagedeelte aandacht voor ‘echtscheiding’. Over wat er aan hulp geboden kan worden en wat we van elkaar kunnen leren als collega’s in het sociaal domein.
Wijkteam

THEMA Ouders laten luisteren naar elkaars pijn

Ouders in Zwolle die twijfelen aan hun relatie, besluiten uit elkaar te gaan of een moeizame omgang hebben met hun ex, kunnen terecht bij het Relatie en Scheidingsteam. Teamleider Geraldine IJzerman: ‘Niet de scheiding maar de aanhoudende strijd tussen ouders is schadelijk voor hun kinderen.'
Eenzaamheid

HET RUGZAKJE Lakshmi: ‘Ik was een heel makkelijke prooi’

Eenzaamheid vormt de constante in de jeugd van zangeres Lakshmi Swami Persaud. Thuis is er spanning, op school wordt ze gepest. Op haar 14de gaat ze uit huis. Ze ontwikkelt een eetstoornis en een depressie. Maar ze komt eruit. ‘Het podium was, en is, mijn safe space.'
Multiproblematiek

THEMA Expertvisie ‘Wij mannen zijn primitieve eikels’

Hulpverleners moeten zich bij scheidingen beter inleven in de emotionele behoeften van mannen. Dat is de oproep van Leo Scheermeijer, die een coachingspraktijk voor mannen heeft. ‘Er is een reden waarom die man met de deur slaat.'
Verslaving

DUBBELE DIAGNOSE Verslaafd en een andere psychische stoornis

Veel cliënten met een verslaving hebben ook een andere psychische stoornis. Zo'n dubbele diagnose maakt behandelen en begeleiden heel complex. Hoe voorkom je bijvoorbeeld terugval als je cliënt met psychische problemen beïnvloed wordt door vrienden?
Wet- en regelgeving

RICHTLIJNEN KINDERMISHANDELING Blijf als hulpverlener een mens

Recente richtlijnen, handreikingen en onderzoeken over kindermishandeling hebben één grote gemene deler: het kind moet zijn of haar mening kunnen geven. Vaak voelen kinderen zich enkel gebruikt als informant. Daarom zijn er in allerlei documenten praktische adviezen opgenomen om betere gesprekken met kinderen te voeren over kindermishandeling.
Jeugdhulp

THEMA ECHTSCHEIDING Met kinderen praten over scheiden

Wanneer ouders gaan scheiden, staat de wereld van een kind op zijn kop. Daarover praten is van belang, maar zelf zullen kinderen dat niet snel doen. Dit vanwege loyaliteit naar ouders, schuldgevoel, angst en/of schaamte. Hoe praat je met kinderen over de scheiding?

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren