Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17221 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Verward gedrag

Verward gedrag: ‘Angstklachten moeten beter herkend en erkend’

Probeer het verwarde gedrag van een oudere te begrijpen en probeer de oudere de oorzaak van zijn of haar gedrag uit te leggen. Dan vermindert namelijk vaak de angst. Daarvoor pleitte specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet vandaag op het Zorg+Welzijn Congres Mensen met verward gedrag.
Ondermijning

Als opa al een strafblad had

Criminele families die al generaties lang de dienst uitmaken in de wijk, zonen en dochters die zelf ook het verkeerde pad op gaan. Met een speciale aanpak met leefcoaches probeert de gemeente Tilburg meer ‘Daltons’ te voorkomen.
Integraal werken

‘Heb meer oog voor de vreselijke emoties van naasten van ggz-cliënten’

Naasten van ggz-cliënten zitten net zo goed in een herstelproces, hoe kunnen zij ondersteunen zonder dat ze zichzelf kwijtraken? Trimbos komt met een nieuwe cursus, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en naastenadviseur Henk-Willem Klaassen duidt de belangrijkste handvatten voor naasten én sociaal werkers.
Wet- en regelgeving
financiële regelingen

Instroom sociaal werkers flink hoger dan uitstroom, toch bezorgdheid

In alle subsectoren van zorg en welzijn vertrekken meer mensen dan er medewerkers bijkomen, maar in het sociaal domein is dat juist andersom, blijkt uit cijfers over 2022. Maar thema's als personeelstekort en werkplezier blijven hete hangijzers. 'Sociaal werker, zorg goed voor jezelf.'
Armoede

Flitscollege: hoe bestrijd je armoede met politiserend werken?

Movisie organiseert van 10 tot en met 14 oktober 2022 de Challenge Armoede. Doe je daaraan mee, dan krijg je elke dag een korte opdracht toegestuurd. Daarmee leer je mensen in armoede en schulden beter te helpen. Op 12 oktober is er een bonusonderdeel: een online live Q&A, over politiserend werken: wat is het en hoe doe je dat?
Jeugdhulp

‘Sociaal werker, gebruik de meervoudige achtergrond van jongeren als een kracht’

Wie ben ik, wat wil ik met mijn leven? Identiteitsvragen voor alle jongeren. 30 procent van de jongeren met een migratieachtergrond vindt het lastig om met de zogenoemde “meervoudige identiteiten” om te gaan. Promovendus Mehmet Day: ‘Sociaal werkers kunnen deze jongeren begeleiden door hun “diverse werelden” te ontrafelen.’
Wet- en regelgeving

Registratielast en de rek vinden: zo stel je onzinnige regels ter discussie

Er zijn steeds meer signalen dat sociaal werkers last hebben van regeldruk. Tijd om te ont-regelen, zou je zeggen. Maar ook binnen de kaders van bestaande regels is vaak meer mogelijk dan we denken, zegt dr. Boukje Keijzer. Hoe vind je die rek in regels? Daar heeft Keijzer zeven rekstrategieën voor ontwikkeld.
Professionalisering

‘Veel sociaal werkers lopen op hun tandvlees en kwaliteit hulp lijdt eronder’

Je veilig voelen en in verbinding staan met je team. Dat zijn volgens Nikki Hogeboom, die vastgelopen teams in het sociaal werk weer aan de praat krijgt, cruciale voorwaarden om succesvol samen te werken. ‘De samenwerking in je team is het fundament onder goede hulpverlening.’
Ervaringsdeskundigen

Gormah sprak geen Nederlands en kreeg grote schuld: ‘Ga alsjeblieft naar school’

Vandaag op Wereldalfabetiseringsdag verschijnt Het verhaal van een vechter van Taalambassadeur Gormah Dade. Voor de in Liberia geboren Gormah leek Nederlands leren eerst niet nodig: haar Nederlandse man zou de zaken regelen. Tot hij haar met een schuld van 50.000 euro opzadelde.
Huiselijk geweld

Ouderenmishandeling: hoe alerte professionals levens redden

‘We willen er eigenlijk niet aan. Ouderen die geslagen worden, uitgescholden of financieel uitgebuit, maar het gebeurt’, zegt Maaike Brunekreef, trainer en aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat sociaal werkers naar hun onderbuikgevoel luisteren is van levensbelang.

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren