Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zorg + Welzijn gluurt bij de buren

Zon, zee en strand. In de zomermaanden breekt voor veel mensen een periode van rust aan. Tijd voor ontspanning, of juist voor actie. Meestal wordt de woon- en werkomgeving verruild voor een andere stek. Dat levert bijzondere ervaringen op. Niet alleen zijn landschap, eten en toiletten anders, ook de omgangsvormen en de bejegening wijken af van thuis. Dat kan bijzonder verfrissend en leerzaam zijn.
Zorg + Welzijn gluurt bij de buren

Ook Zorg + Welzijn trok erop uit om te kijken hoe professionals in andere landen werken. We gingen op bezoek bij de daklozenopvang in Antwerpen. Klopten aan bij Halte Pouce in het Franse Montpellier, om te zien welke steun ouders van gehandicapte kinderen daar krijgen. En we bezochten het welzijnswerk in Kreuzberg, Berlijn. En verder van huis: wat is er geregeld voor ouderen in China? Overeenkomsten en verschillen, ze zijn er volop. Of het nu in het woonzorgcentrum op de grens van Nederland en Duitsland is, of in Baarle Nassau, dat door de Belgisch-Nederlandse grens in tweeën wordt verdeeld.Lees het dubbele Zorg + Welzijn zomermagazine nummer 7/8, juli/augustus 2009

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.