Sandra Doevendans

Trainer, coach en consultant binnen het sociaal domein

Sandra Doevendans is sinds 2015 Statenlid in Noord-Holland en deskundige op het gebied van het sociaal domein met een focus op schuldenaanpak, armoede, participatie en activering.
Als baby kwam ze door adoptie naar Nederland. Ze groeide op in het toen nog overwegend witte Amstelveen. Door haar turbulente jeugd stond zij al vroeg op haar eigen benen en ging ze van school zonder diploma’s. Op haar 21ste kocht ze een café. Deze heeft ze met groot verlies moeten verkopen. Ze leefde 12 jaar met schulden en in die jaren is ze via de avondschool naar de universiteit gegaan om te studeren en voedde ze haar kind alleen op.
Sandra is auteur van het boek Schone Lei met krachtige verhalen en concrete tips om uit de geldzorgen te komen. In dit boek vertelt ze haar eigen verhaal en dat van anderen over schulden en weer opstaan. Lees ook haar verhaal in NRC: ’Wie eenmaal een grote schuld heeft, raakt die niet zomaar meer kwijt’.
Sandra is daarnaast jarenlang bestuurslid geweest bij moslimvrouwenorganisatie Al Nisa en Zami. Ze staat voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen een kans op geluk heeft.