Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Karin Spaink over het elektronisch patiëntendossier: ‘Elke techniek brengt zijn eigen fouten mee’

In het boek ‘Medische geheimen. Risico’s van het elektronisch patiëntendossier’ trekt Karin Spaink de voordelen die het patiëntendossier worden toegedicht in twijfel. Ze wijst op de gebrekkige beveiliging en op het grote aantal fouten die ook geautomatiseerde systemen veroorzaken. Via een test bij twee ziekenhuizen toonde ze vervolgens aan dat de beveiliging van patiëntengegevens nog aan alle kanten rammelt. ‘Het is een idioot idee dat automatisering alles helderder en overzichtelijker maakt. In de praktijk blijft het geknoei.’

Het hele artikel is te lezen in: Zorg + Welzijn 21, 30 november 2005 Twee maanden na verschijning wordt het artikel in het archief op deze website geplaatst.

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.