Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling Nijkerk moet zorg stoppen

De Nijkerkse zorginstelling Intro mag geen cliënten meer aannemen en behandelen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag besloten op aanraden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), zo meldde laatstgenoemde.
Zorginstelling Nijkerk moet zorg stoppen

De zorginstelling, een rehabilitatiecentrum waar hulp en onderdak wordt geboden aan verslaafden, moet alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat ze niet in staat is de zorg te leveren onder de juiste voorwaarden. Zo vonden er geen intakegesprekken plaats volgens de vereiste standaard, was er geen beleid rond ontgifting en werd er niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling.

Deskundigheid
Verder constateerde de IGZ dat er geen aantoonbaar beleid voor urinecontrole is en werden er vraagtekens gesteld bij de deskundigheid van het zorgteam. De afgelopen weken was de stichting al geïnformeerd over de kritiek van de inspectie. Maar ze is er niet in geslaagd om de zaken op orde te krijgen.

Bron: ANP/ ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.