Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorg voor huisdieren in instellingen slecht geregeld’

Huisdieren hebben een positief effect op ouderen in het verzorgingshuis, maar de zorg voor de beestjes is vaak slecht geregeld. Dat stelt het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Het LICG wil dat alle instellingen een huisdierencontract gaan gebruiken waarin staat wie de verzorging op zich neemt.
‘Zorg voor huisdieren in instellingen slecht geregeld’

Driekwart van de verpleeg- en verzorgingshuizen laten huisdieren toe, volgens het LICG. Dat vermindert de eenzaamheid, houdt mensen langer alert en werkt stressverlagend. Alle reden dus voor zorginstellingen om de bewoners toe te staan hun huisdier mee te nemen, vindt het LIGC.

Welzijn
De eigenaar kan echter niet altijd goed voor het dier zorgen en dat is van invloed op de hygiëne en het welzijn van het bewoner en het dier. Het informatiecentrum adviseert daarom een huisdierencontract te gebruiken. Daarin staan zaken zoals de verzorging, de verantwoordelijkheid en het afstaan van het dier worden vastgelegd als de eigenaar (tijdelijk) niet meer voor het huisdier kan zorgen.

Controle
Het informatiecentrum onderstreept het belang van controle. Het verzorgingshuis moet regelmatig controleren of de dieren wel verzorgd worden. Daarbij kunnen ze eventueel een helpen en wijzen op behandelingen tegen bijvoorbeeld wormen en vlooien. Ook kunnen zij er voor zorgen dat de dierenarts ingeschakeld wordt als dat nodig is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.