Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonnehuizen onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Stichting Zonnehuizen onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft de IGZ dinsdag bekendgemaakt.
Zonnehuizen onder verscherpt toezicht

Stichting Zonnehuizen verkeert al enige tijd in financiële problemen en werd eind vorig jaar failliet verklaard. Dinsdag werd bekend dat de zorginstelling op antroposofische grondslag per direct wordt overgenomen door ondernemer Loek Winter en zorginstelling LSG-Rentray.

Kwaliteit
Op het moment dat dinsdag de overname via een persconferentie in Zeist werd gepresenteerd, maakte de inspectie bekend in te grijpen bij de instelling. De inspectie zegt niet gerust te zijn op de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten, zeker niet als de nieuwe eigenaren ‘organisatorische’ veranderingen doorvoeren. Volgens de vakbond CNV wordt ongeveer een derde van de 1500 voltijdsbanen geschrapt.

Betrokken
Volgens een woordvoerder van de inspectie wordt de antroposofische instelling al nauwlettend gevolgd sinds bekend werd dat er grote financiële problemen waren. ‘Financiële problemen kunnen immers een teken zijn dat er op andere terreinen ook zaken fout gaan’. Hij roemt de inzet van de medewerkers. ‘Ondanks de roerige tijden die ze hebben beleefd en onzekerheid over hun baan zijn ze enorm betrokken gebleven bij hun werk. Dat is onze inspecteurs opgevallen.’

Als er personeel wordt ontslagen, kan dat volgens de inspectie gevolgen hebben voor de kwaliteit van de zorg aan de cliënten. Het verscherpte toezicht geldt de komende zes maanden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.