Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

WSG doet aangifte van kindermishandeling

De jeugdzorginstelling William Schrikker Groep (WSG) heeft nu ook aangifte gedaan van kindermishandeling in het pleegzorghuis De Loot in Nieuwleusen. Dat heeft een woordvoerder zondag bevestigd.
WSG doet aangifte van kindermishandeling

WSG plaatste kinderen in het pleegzorghuis, dat geen onderdeel is van de instelling zelf. Een aantal ouders van kinderen deed eerder ook aangifte. Volgens ex-pupillen en hun ouders werden kinderen geregeld geslagen met een mattenklopper. Ook moesten zij voor straf buiten in de kou gaan staan en werden zij vastgebonden op een stoel.

Onderzoek
De instelling liet eerst intern onderzoek doen door een externe partij of de organisatie zelf haar zaken op orde had. Dat onderzoek loopt nog, aldus de woordvoerder van WSG. Ook de politie doe naar aanleiding van de aangifte onderzoek.

Echtpaar

De mishandelingen zouden zich hebben afgespeeld tussen 1984 en 2010. Medio 2010 kwam een nieuw echtpaar aan de leiding van De Loot te staan. Hen treft voor zover bekend geen blaam.

Christelijk

Pleegzorghuis De Loot maakt deel uit van de streng-christelijke organisatie Terebint uit Punthorst (gemeente Staphorst). De Terebint heeft ‘met ongeloof’ kennis genomen van de beschuldigingen maar herkent die niet, aldus een verklaring vorige maand.

Bron: ANP/ANP-Photo

4 REACTIES

 1. Beste mensen,,
  wij hebben ook langdurig met de wsg te maken gehad en het is een groot wespenest. Ze liegen bedriegen, verzinnen zelf dingen die hun het beste uitkomt.
  Wij hebben zelfs aangifte gedaan bij de politie in de woonplaats waar onze zoon verbleef in volgens hun goed pleeggezin. Mocht het niet zo zijn dat ons kind geplaatst wordt in een gezin met louter zwaar geestelijk gehandicapte pleegkinderen. Niet dat daar wat mee is , maar die hebben een totaal ander leven een eigen leven. Een eigen wereld. Onze zoon moest douchen , tegelijk met de oudste in dat gezin verblijvend kind, Hij werd daar bang van want dat kind zat aan hem en speelde spelletjes met hem onder de douche. Onze zoon vijf jaar en die andere 13 jaar en geestelijk gehandicapt. Verder zeg ik niks meer je kan het wel raden. Maar ondanks onderzoeken werd er gezegd niks aan de hand . Die dingen kunnen gebeuren ..DAT IS WSG!!!!!!!! In de rechtzaal liegen ze er van harte op los , verzoekschriften worden vlug nog even veranderd en ga zo maar door.En de rechter zei , sorry maar wat ik aan informatie krijg van de WSG daar moeten wij het mee doen ,, we doen niet aan waarheidsbevinding,, daar hebben we de tijd niet voor….Dus het gelijk is de WSG //Dat dit kan mag en moet is verschrikkelijk. IK BEN BOOS !!!

 2. Lees alle reacties
 3. Helaas,een meiske oud 13 jaar,word in de instelling wsg ,seksueel gebruikt.
  Door een mede bewoner!
  Wat was de groepsleiding,nalatig?
  Geen controle,wat er in hun omgeving gebeurde?
  De instelling ,laat het meiske,onderzoeken bij de huisarts.
  Ze krijgt ,de prikpil.
  Een vriend heeft ze niet ,en de moeder krijgt als antwoord ,ja het kan weer gebeuren.
  Mijn vraag waar dan?
  Thuis komt ze nooit ,ze is altijd onder de verantwoording van de instelling.
  Het meiske word steeds moeilijker ,verandert tig keer van groep,eindresultaat,de isoleer ,de separeer of noem het een time out hok.
  Van te voren ,in de holding gelegd ,deze week al 4 keer:
  ook dit is de wsg.
  UIT NAAM VAN EEN ANONIEME BEZORGDE MOEDER GESCHREVEN.

 4. Tja ze komen nu volop in het nieuws, dan moet je laten zien dat je actie onderneemt zoals het hoort he? je kan het helaas niet onder de tafel schuiven want iedereen weet het en verwacht ook dat er naar gehandeld word! Gelukkig maar anders zou meldingen maar weinig voorstellen……..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.