Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wetswijziging maakt flexibel verlof mantelzorgers mogelijk

Het wordt makkelijker om werk te combineren met zorg voor kinderen of naasten. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Wetswijziging maakt flexibel verlof mantelzorgers mogelijk

In het voorstel worden bestaande wettelijke regelingen op enkele punten aangepast om het simpeler te maken om kortstondig meer of juist minder uren te gaan werken. Het gaat daarbij om de Wet arbeid en zorg en de Wet aanpassing arbeidsduur. Het eenvoudiger opnemen van verschillende verloven moet overigens nog wel in overleg met de werkgever gebeuren.

Extra verlof
Bij langdurend zorgverlof wordt het in sommige gevallen mogelijk om verlof op te nemen om andere mensen dan directe familieleden te helpen. Ook maakt het kabinet het voor werkende ouders eenvoudiger om ouderschapsverlof op te nemen. Moeders van een baby die tijdens het bevallingsverlof in het ziekenhuis is opgenomen, krijgen recht op extra verlof. Hierdoor heeft de moeder nog voldoende tijd om zelf het kind thuis te verzorgen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Zorgvisie/ Foto: ANP Lex van Lieshout

2 REACTIES

  1. Wanneer medewerkers betrokken worden bij het roosteren, wanneer er een open cultuur heerst in een organisatie en er flexibel gewerkt kan worden, verlof gemakkelijker inzetbaar is, dan zal dat een win win situatie opleveren. De werkgever krijgt namelijk zeer loyale medewerkers en kennis blijft behouden. Het zal waarschijnlijk ervoor zorgen dat het ziekteverzuim in de organisatie daalt. Dus het lijkt mij een goede zaak dat het kabinet de zorg voor onze naasten mogelijk maakt. Want er zal steeds meer zorg gedaan moeten worden door naasten, en alle mensen zijn ook nodig op de arbeidsmarkt.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.