Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wethouder: ‘Jongerenwerk Rotterdam effectiever inzetten’

De Rotterdamse jongerenwerkers kunnen effectiever worden ingezet tegen het probleem van de voortijdig schoolverlaters in de stad. Ook moet er een kwaliteitsnorm komen voor het jongerenwerk.
Wethouder: 'Jongerenwerk Rotterdam effectiever inzetten'

Dat stelt CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd, gezin en onderwijs) naar aanleiding van de evaluatie Verbetertraject Jongerenwerk Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt dat er de afgelopen jaren veel is gerealiseerd, maar dat het op sommige onderdelen anders en beter kan. Zo wordt het idee geopperd een kwaliteitsstandaard in te voeren waar uitvoerende organisaties aan moeten voldoen.

Keuzes maken
De Jonge wil dat jongerenwerkers doelgerichter worden ingezet om voortijdig schoolverlaters tegen te gaan. Deze scholieren moeten door de jongerenwerkers snel worden opgespoord om ze te overtuigen van het nut van een diploma. ‘Dat doen ze nu ook al maar het kan intensiever. Ook in het licht van de bezuinigingen moeten we keuzes maken en jongerenwerkers inzetten waar ze het hardst nodig zijn’, aldus De Jonge. Met het tegengaan van vroegtijdig schoolverlaters wordt voor een deel ook de overlast van jongeren teruggedrongen.

Actieplan schoolverlaters
In Rotterdam gaan ieder jaar 2500 jongeren voortijdig van school. Dat aantal wil het stadsbestuur de komende jaren naar beneden hebben. ‘Jongerenwerkers moeten wat mij betreft nog meer een rolmodel zijn voor de jeugd’, vindt De Jonge. Hij komt in het najaar met een actieplan waarin de nieuwe initiatieven voor het jongerenwerk concreet zijn gemaakt.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

1 REACTIE

  1. De voorwaarde voor een succesvolle aanpak om het aantal voortijdig schoolverlaters (VSV) terug te dringen, is een eenduidige structuur voor alle ketenpartners. Nu heeft iedere organisatie een eigen aanpak voor VSV en doet een eigen intake in een eigen systeem. Loopbaanoriëntatie en -begeleiding bestaat uit drie onderdelen: de inhoud, het gesprek en de structuur. FastForward biedt de overkoepelende structuur voor alle ketenpartners. Voor het eerst is er een sluitende aanpak voor alle betrokken partijen, specifiek gericht op de deelnemer en niet vanuit de eigen organisatie gedreven. Hierdoor is een enorme efficiëntieslag te maken en besparing te behalen. FastForward is daarmee een essentieel onderdeel van een grondige en succesvolle aanpak op het gebied van VSV.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.