Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Weinig kans voor 50-plusser in de zorg

Ben je 50-plus en ben je op zoek naar werk in de zorg? Dan maak je de komende jaren weinig kans, blijkt uit de barometer 50-plus van het UWV.
baan voor 50-plusser
Foto: ANP XTRA

Je hebt meer kans in de detail- en groothandel en de zakelijke dienstverlening, zo voorspelt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen in de barometer. In die sectoren worden nieuwe banen verwacht. De barometer voor 50-plussers verschijnt iedere twee maanden.

Positieve trend

Eind april waren er 200.200 mensen van 50 jaar en ouder met een werkloosheidsuitkering. Bijna 26.000 50-plussers hebben in de eerste vier maanden van dit jaar een baan gevonden. UWV verwacht dat deze positieve trend dit jaar en in 2016 doorzet.

Krimp

Maar, vooral dus in de zakelijke dienstverlening, waaronder uitzendbanen en specialistische adviesfuncties, de detail- en groothandel. In de gezondheidszorg gaat UWV dit jaar en volgend jaar uit van een krimp van banen, al ontstaan er wel veel vacatures als gevolg van baanwisselingen en vervangingsvraag.

Gezondheidszorg

Het grootste deel van de 50-plussers in Nederland werkt in de gezondheidszorg (23 procent). In de sector openbaar bestuur en overheid is dat 14 procent van de 50-plussers en in de industrie en financiële dienstverlening staat de teller ook op 14 procent.

Scholen

Het UWV benadrukt dat het belangrijk is dat ook 50-plussers zich blijven scholen voor een goede positie op de arbeidsmarkt. Het gaat volgens het instituut in de komende jaren vooral om het vermogen om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden.

 

Download hier de barometer 50-plus van juni 2015>>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.