Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtgeld struikelblok CAO Welzijn

Voor werkgevers in de welzijnsbranche is een loonsverhoging voor de nieuwe CAO Welzijn bespreekbaar op voorwaarde dat de overgangsregeling wachtgeld ook onderwerp van gesprek is. Dat punt is het struikelblok voor een definitief akkoord.
Wachtgeld struikelblok CAO Welzijn

Leden van de Brancheorganisatie Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening hebben een duidelijke opdracht meegegeven: Een beperkte loonstijging, maar alleen als de verplichtingen op grond van de overgangsregeling wachtgeld zoveel mogelijk worden teruggedrongen. MOgroep vindt dat de wachtgeldregeling niet meer te handhaven is in de huidige tijd van forse gemeentelijke bezuinigingen.

Overgangsregeling welzijn
De overgangsregeling (alleen van toepassing voor werknemers die op 1 januari 2009 50 jaar en ouder zijn), is zo duur geworden dat het aantal ontslagen oploopt. Soms leidt het zelfs tot een faillissement. Omdat welzijnsorganisaties geen winst mogen maken, hebben ze nauwelijks financiële buffers. MOgroep vindt het van belang dat er een moderne CAO Welzijn ligt straks waarin medewerkers voldoende ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden hebben zodat zij goed kunnen inspelen op vernieuwen in de branche (Welzijn Nieuwe Stijl, decentralisaties AWBZ, Jeugdzorg en Werken naar vermogen).

Bron: MOgroep / Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.