Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaar gaat Inburgeringswet opnieuw vereenvoudigen

De gemeenten slagen er niet in genoeg inburgeraars op cursus te krijgen. Minister Vogelaar noemt de situatie zeer zorgelijk. Om aan de uitvoeringsproblemen tegemoet te komen wil zij de Wet inburgering nogmaals vereenvoudigen.
Vogelaar gaat Inburgeringswet opnieuw vereenvoudigen

Dat schrijft minister Vogelaar Wonen, Werken en Integratie) aan de Tweede Kamer. De problemen bij de inburgering doen zich vooral voor in de vier grote steden, met name in Amsterdam. Minister Vogelaar wil vóór de zomer met de vier grote steden topoverleg voeren over de uitvoeringsproblemen.

Kinderopvang
Verder wil zij een oplossing vinden voor het probleem dat inburgeraars niet aan de cursussen kunnen deelnemen omdat er geen kinderopvang is. Door de achterstanden bij de gemeenten blijven leslokalen leeg Daardoor hebben de aanbieders van taalcursussen een verlies van rond de 40 miljoen euro.

Overleg
Minister Vogelaar en staatssecretaris Van Bijsterveldt (OCW) hebben eind mei 2008 een overleg met de gemeenten en de taalaanbieders over de gevolgen van de financiële problemen.

Vereenvoudiging
De Wet inburgering, die op 1 januari 2007 van kracht werd, bleek voor gemeenten moeilijk uitvoerbaar. Daarop heeft de minister met terugwerkende kracht de wet vereenvoudigd. Vogelaar zal de wet nu op een aantal punten verder vereenvoudigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.