Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vergeet het maar

Lange tijd ben ik eindredacteur geweest van een fotomagazine. In het zomernummer gaven we de lezer steevast fototips voor op vakantie. Welke objectieven moesten mee, wat voor soort lichtgewicht statief en welke nieuw uitgekomen filmrolletjes. Tja, wat voor vakantietips zou ik de professional in de zorg en welzijnsector nu moeten meegeven?
Vergeet het maar

Neem uw telefoon mee, daar kunt u tegenwoordig goed mee fotograferen en als u zich echt verveelt ook nog spelletjes op doen. Gaat u ver weg, check of uw paspoort, pinpas en/of creditcard er zijn, klaar. De rest mag u vergeten. Vergeet vooral het afgelopen seizoen waarin waanzinnige wetsvoorstellen werden geopperd en weer teruggetrokken, zoals de huishoudtoets. Investeringen en zorgen om eerder aangekondigde forse ingrepen die een enorme druk op ons vakgebied zouden leggen, bleken nodeloos. De Wet werken naar vermogen is bijvoorbeeld als sneeuw voor de zon verdwenen.

Daar moeten de opleidingen toch ook tureluurs van worden? Voor welke functies moeten zij de  nieuwe professionals in hemelsnaam opleiden? Voor bestaande, die dreigen te verdwijnen of voor nieuwe beroepen als ‘de generalist’? Die laatste lijkt inmiddels niet zo urgent nodig, nu de gemeenten meer tijd krijgen zich op de nieuwe Wmo-taken voor te bereiden.

Maar wat wordt er nu uitgesteld en wat gaat definitief niet door? Genoeg reden om in dit nummer te praten over het onderwijsaanbod bij Fontys hogescholen, na de zomer. En in het kielzog berichten we in een kleine  opleidingsspecial over de nuttige cursussen ‘Maatschappelijk Sportcoach’ van Life Goals en ‘Docent weerbaarheid’ van MOVISIE.

Na de zomer wachten ons de Tweede Kamerverkiezingen. Daarop vooruitlopend publiceerden we vorige maand een interview met SP-Kamerlid Renske Leijten. In dit nummer is de VVD aan het woord via Tamara Venrooy. In het septembernummer hopen we een overzicht te geven van wat de belangrijkste politieke partijen op hun agenda hebben staan voor wat betreft zorg en welzijn. Krijgt u gewoon voorgeschoteld, hoeft u deze zomer nog niet zelf uit te zoeken.

Vergeet dat alles even, geniet maar lekker van uw vakantie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.