Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdringing op arbeidsmarkt voor mensen met beperking

Mensen met een beperking die niet zijn opgenomen in het doelgroepenregister, komen nu moeilijker aan een baan.
vedringing.jpg
Mensen die niet zijn opgenomen in de het doelgroepenregister komen vaak moeilijker aan een baan dan mensen die wel in het register staan. - Foto: Free Images

Dit blijkt uit een enquête van het KRO-NCRV-programma De Monitor en brancheorganisatie OVAL onder honderd reïntegratiebedrijven.  Alleen mensen met een beperking die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen, komen in aanmerking voor het doelgroepenregister. Uit de enquête blijkt dat 62 procent van de reïntegratiebedrijven concludeert dat mensen die niet zijn opgenomen in de het doelgroepenregister, moeilijker aan een baan komen dan mensen die wel in het register staan.

Participatiewet

Volgens de Participatiewet moeten werkgevers voor 2026 stapsgewijs 125.000 extra banen creëren voor mensen die vanwege een beperking niet in staat zijn om zelf het wettelijk minimumloon te verdienen (banenafspraak). Mensen die in aanmerking komen voor deze ‘garantiebanen’ zijn geregistreerd in het doelgroepenregister. Als voor 2017 het aantal banen niet is gerealiseerd, treedt de quotumregeling in werking en riskeren werkgevers een boete.

Met de invoering van de Participatiewet in 2015 is de toelating tot de Wajong beperkt, en belanden steeds meer jongeren in de bijstand. Lees meer

In een brief aan de Tweede Kamer kondigt staatssecretaris Klijnsma nieuwe maatregelen aan om deze verdringing te voorkomen. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) hoopt dat deze maatregelen snel worden ingevoerd zodat alle mensen met een beperking gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Bekijk hier de reactie van Klijnsma op de enquête van De Monitor

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.