Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verbijstering over reïncarnatietherapie bijstand

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA wil opheldering van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over een bericht dat bijstandsgerechtigden in Maastricht zouden worden gedwongen een reïncarnatietherapie te volgen.
Verbijstering over reïncarnatietherapie bijstand

Door onder leiding van een reïncarnatietherapeut terug te keren naar een vorig leven, zouden ze hun problemen beter kunnen oplossen en daardoor eerder aan de slag komen.

Slechte grap
Van Hijum wil Donner dinsdag naar het wekelijkse vragenuur van de Kamer halen om uitleg te geven. Het CDA-Kamerlid, dat zich baseert op een bericht in dagblad De Limburger van vrijdag, vindt de reïncarnatietherapie ‘belachelijk’ en spreekt van ‘een slechte 11- aprilgrap’.

Uitkering
Het Maastrichtse raadslid John Steijns van de fractie Stadsbelangen Mestreechstelde de kwestie aan de orde in het college van Maastricht naar aanleiding van het verhaal van een bijstandsgerechtigde in de gemeente. Volgens het raadslid moest deze vrouw van de sociale dienst van de gemeente Maastricht een reïncarnatietherapie volgen. Zou zij dat niet doen, dan zou dat consequenties kunnen hebben voor haar uitkering.

Verzoek
Een woordvoerder van de gemeente Maastricht zei vrijdag dat de vrouw zelf om de therapie gevraagd had en benadrukt dat het slechts om één geval gaat. ‘Mevrouw heeft samen met haar huisarts hiertoe een verzoek ingediend omdat dit ook volgens haar arts de meest geschikte methode zou zijn om terug te keren naar de arbeidsmarkt.’Om die reden is de gemeente ook bereid tegemoet te komen in de kosten van de therapie, zei hij. ‘Dit komt niet uit de koker van de sociale dienst, maar van mevrouw zelf en haar huisarts.’

Sancties
Raadslid Steijns vindt desondanks dat de consulente ‘niet op de stoel van een medicus mag gaan zitten’. De dienst heeft de plank volgens hem finaal misgeslagen. ‘Een consulente mag dit soort informatie helemaal niet geven, mag dit niet vergoeden en al zeker niet dreigen met sancties bij niet deelname aan de therapie.’
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.