Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn wil snel duidelijkheid dagbesteding

Als het aan staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) ligt, komt er snel een einde aan de onduidelijkheid over de dagbesteding voor gehandicapten en mensen met dementie. Van Rijn zei donderdag in de Tweede Kamer dat hij begrijpt dat er veel onzekerheid is.
Van Rijn wil snel duidelijkheid dagbesteding

Hij belooft zijn uiterste best te gaan doen om sneller opheldering te geven dan de eerder genoemde periode van 6 maanden die hij hiervoor kreeg van de Kamer.

Gemeenten
De dagbesteding gaat in 2015 over naar de gemeenten, maar wel met een korting van 25 procent op het budget. Voor wie al dagbesteding heeft, verandert er niets. Maar de Kamer is bezorgd over nieuwe aanvragen in het overgangsjaar 2014.

Thomashuizen
Zorgen maakt de Kamer zich ook over de kleinschalige Thomashuizen, die het door de regeringsplannen met minder geld (25 procent) zouden moeten doen. Ook Van Rijn draagt dit soort initiatieven een warm hart toe. Hij gaat kijken wat de plannen betekenen voor de Thomashuizen. Volgens hem zouden de gevolgen kunnen meevallen, omdat de nieuwe regels alleen voor nieuwe cliënten gelden en de effecten dus geleidelijk merkbaar worden.

Bron: ANP/ ANP Photo, Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.