Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Bijsterveldt: ‘Geld rugzakjes blijft bij onderwijs’

Niet alle ophef die is ontstaan na het presenteren van de kabinetsplannen voor het passend onderwijs is terecht. Dat stelde minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) dinsdag na het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Van Bijsterveldt: 'Geld rugzakjes blijft bij onderwijs'

In het huidige plan moet het budget voor passend onderwijs van 3,7 miljard euro naar 3,4 miljard euro. Dat stuit op veel verzet van vrijwel alle oppositiepartijen. Volgens de minister blijft het geld van de huidige rugzakjes voor extra begeleiding van zorgkinderen bij het reguliere onderwijs.

Groeien
Klassen in het reguliere onderwijs zullen nauwelijks groeien, aldus Van Bijsterveldt. De minister trekt de komende weken het land in om op scholen uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Ook laat ze zich informeren, met name over de mogelijkheid om bestaande samenwerkingsverbanden te behouden.

Getroffen
‘Ik zal ook op bezoek gaan bij scholen die door het pakket aan maatregelen het hardst getroffen dreigen te worden’, vervolgt van Bijsterveldt. In juni informeert de minister de Tweede Kamer over de voortgang van die gesprekken. De nieuwe wet voor het passend onderwijs moet augustus 2012 van kracht worden.

In het maartnummer van Zorg + Welzijn staat een uitgebreid achtergrondartikel over de afschaffing van het rugzakje voor zorgleerlingen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP, foto: Koen Suyk/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.