Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Vakbond zet in op grotere contracten in VVT

De investering in langere contracten en het stoppen van flexibilisering van de arbeidsmarkt. Dat is de inzet van de vakbond Abvakabo FNV in de nieuwe ronde met onderhandelingen over de cao voor de verpleging, verzorging- en thuiszorg (VVT). Op 14 en 15 mei komen de werknemers en werkgevers weer bij elkaar.
Vakbond zet in op grotere contracten in VVT

Abvakabo FNV wil naast de looneisen dat de 350 miljoen euro die het kabinet heeft vrijgemaakt voor de zorgsector wordt geïnvesteerd in onder meer het uitbreiden van contracten. Zo moet de zorg aantrekkelijk blijven, zegt vakbondsleider Lilian Marijnissen tegen Zorgvisie. Ook moet de verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt worden ingeperkt.

Verplichten
Een woordvoerder van de werkgeversorganisatie ActiZ zegt in het artikel dat sommige organisaties wel degelijk al hun contracten uitbreiden. Ze willen hen echter niet verplichten om dit te doen, want ‘misschien willen zorgmedewerkers wel helemaal niet per se heel grote contracten’, aldus de woordvoerder. Dat moet volgens ActiZ in overleg gebeuren.

Onenigheid

De partijen gaan op 14 en 15 mei na een aantal eerdere mislukte pogingen opnieuw om de tafel. In februari mislukte de eerste poging door onenigheid over het aantal afgevaardigden dat iedere partij mocht meenemen. Eind maart, bij de tweede poging, bleken de plannen van de Abvakabo niet realistisch volgens de werkgeversorganisaties.  Een maand later riep de Abvakabo haar leden opnieuw op om actie te voeren op het Plein in Den Haag.

Bron: Zorgvisie/ANP-Photo

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed punt van Abvakabo. Ik werk in een zorginstelling maar zie nog niks terug van dat geld. Zou ook graag meer uren willen werken maar bij ons in de instelling is geen fulltime baan meer te krijgen heel raar want ze roepen wel dat ze mensen nodig hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.