Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien miljoen euro voor jeugdbeleid migrantenjongeren

Migrantenjongeren en hun ouders moeten eerder en beter door de jeugdhulpverleners worden bereikt. Het kabinet trekt hiervoor de komende drie jaar 10 miljoen euro uit.
Tien miljoen euro voor jeugdbeleid migrantenjongeren

Dit schrijven minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) en minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) in de brief ‘Diversiteit in het Jeugdbeleid’.

‘Diversiteitsproof’
Het kabinet wil zoveel mogelijk voorkomen dat er pas contact ontstaat als er al problemen zijn. Om dat te realiseren worden de jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg ‘diversiteitsproof’ gemaakt. In de opleiding en training van jeugdprofessionals wordt meer aandacht besteed aan het omgaan met andere culturen.

Medewerkers
Daarnaast is het belangrijk dat organisaties in de jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg aandacht besteden aan het aantrekken van medewerkers en vrijwilligers van diverse culturele achtergronden.

Buurtvaders en overblijfmoeders
Verder geven professionals, migranten en gemeenten ook aan dat laagdrempelige initiatieven als buurtvaders, overblijfmoeders, huiswerkbegeleiders en kindmentoren goede instrumenten zijn om migrantenjongeren en hun ouders te bereiken.

Academische werkplaatsen
Met de tien miljoen euro worden onder meer drie regionale academische werkplaatsenneergezet. Hier werken professionals, jeugd- en migrantenorganisaties, gemeenten, hogescholen, universiteiten en een multi-etnisch coachingsteam samen om te komen tot praktische en wetenschappelijk onderbouwde aanpakken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.