Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorginstelling Aveant wint kort geding

De rechter stelt thuiszorginstelling Aveant in het gelijk in het kort geding dat zij had aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Dit deed de instelling nadat de gemeente Aveant had uitgesloten van het bieden van huishoudelijke hulp, omdat de zorgorganisatie niet zou voldoen aan de voorwaarden in de aanbesteding.
Thuiszorginstelling Aveant wint kort geding

De rechter verbiedt de gemeente om de gunningsprocedure voort te zetten zonder Aveant als geldige inschrijver te erkennen. Ook moet de gemeente van de rechter de proceskosten betalen.

Beloning
In een eerste reactie spreekt bestuurder Evert Mulder van een ‘geweldige overwinning’. ‘Dit is een beloning voor al onze inspanningen om de huishoudelijke hulp voor Aveant, haar medewerkers en cliënten te behouden’, aldus Mulder. Het is nu aan de gemeente de inschrijving van Aveant voor huishoudelijke hulp verder te beoordelen. Mulder: ‘Het moet wel heel raar lopen, wil Aveant de gunning mislopen.’

Initiatiefwet
De SP, die in de Tweede Kamer een initiatiefwet heeft ingediend om de verplichte aanbesteding in de thuiszorg af te schaffen, heeft de afgelopen maand samen met cliënten en medewerkers van Aveant actie gevoerd om de thuiszorg te behouden. Fractievoorzitter Tim Schipper: ‘De mensen willen geen marktwerking in de zorg. Hopelijk zien beleidsmakers dat door dit soort onnodige gerechtelijke procedures ook in.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Aveant/ANP Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.