Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Te oud voor jeugdzorg

Rebecca is licht verstandelijk gehandicapt en woont zelfstandig, maar is nauwelijks opgewassen tegen de vragen van het gewone leven. Ze valt tussen wal en schip: wettelijk te oud voor jeugdzorg en aansluitende hulpverlening blijkt erg lastig. In Lost Girl volgt documentairemaakster Margit Balogh haar ruim twee jaar lang, dicht op de huid.
Te oud voor jeugdzorg

Rebecca is 19 jaar. Tot haar 18e zat ze in gesloten jeugdzorg. Vanwege haar leeftijd blijft het initiatief bij haarzelf: Waar wil ze wonen? Wat wil ze doen met haar leven? En hoe gaat ze om met relaties, seksualiteit en haar gezondheid? Helaas kan ze zelf deze levensvragen niet of nauwelijks beantwoorden. Wie bereikt haar? Wanhopig stelt haar zus de vraag: ‘Je wilt toch wat van je leven maken?’

Loverboy
Rebecca slijt haar dagen voor de camera van YouTube, hopend op een grootse zangcarrière. Als ze de kans krijgt om mee te draaien in een begeleidkamerwonenproject verdwijnt ze plotseling. Ze belandt in verkeerde circuits. Loverboys ‘vangen haar op’, mishandelen en kleineren haar. Na maanden keert ze met haar vriend onverwachts terug naar haar ouders. Ze blijkt zwanger en ze is bij die ‘vriend’ niet veilig, maar nog steeds kan niemand (gedwongen) ingrijpen.Hoe moet het met haar nu verder? De vraag dringt zich op of ze zelf voor haar kind kan zorgen of dat het na de geboorte direct bij haar weggehaald moet worden.

De documentaires werden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam. Daarbij gaf de gemeente Margit Balogh de mogelijkheid om een volledig onafhankelijk product te maken. Margit maakte eerder onder andere de documentaires The Boy Is Mine en Uw Wil Geschiede.

lass=”readmorlass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»e”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Bron: Holland Doc

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.