Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taalproject WelSlagen Diversiteit wint Nationale Alfabetiseringsprijs

WelSlagen Diversiteit, een specifieke arbeids- en opleidingsgerichte taalscholing voor laaggeletterde allochtonen, heeft de Nationale Alfabetiseringsprijs gewonnen. Prinses Laurentien reikte de prijs uit aan Kenniscentrum Calibris die de scholing voor allochtonen heeft ontwikkeld.
Taalproject WelSlagen Diversiteit wint Nationale Alfabetiseringsprijs

Bijzonder van de taalscholing is dat deze geheel aansluit op de stagewerkzaamheden van de leerlingen in verpleegtehuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg. Het project verkleint daardoor de afstand tussen de laaggeletterden en de arbeidsmarkt. De werknemers die deelnemen, bieden de leerlingen een baangarantie.

Samenwerken
Het project WelSlagen Diversiteit speelt zich af in West-Brabant waar zorg- en opleidingsinstellingen intensief met elkaar samenwerken. Het Vitalis en Kellebeek College werken samen met de zes zorginstellingen Tante Louise-Vivensis, Stichting Groenhuysen, Stichting Elisabeth, Huize Raffy, Surplus en Thebe. Gemeenten in de regio West-Brabant en Calibris leiden allochtone werkzoekenden toe naar werk in de zorg op niveau 2 en 3.

Arbeidspotentieel
De deelnemers (allochtonen met en zonder een uitkering) hebben geen diploma, maar zijn gemotiveerd om te gaan werken in de zorg. Aanleiding voor WelSlagen Diversiteit West-Brabant was enerzijds de personeelstekorten en behoefte aan allochtone werknemers in West-Brabant en anderzijds het aanwezige arbeidspotentieel in de regio.

Allochtone zorgvragers
Zorgwerkgevers in West-Brabant zien een toename van allochtone zorgvragers in hun cliëntenbestand maar constateren tegelijkertijd dat de instroom van allochtone werknemers achterblijft. WelSlagen Diversiteit richt zich op de instroom van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt en meer specifiek op de allochtone medeburger.

Bron: Calibris/ ANP Photo Cynthia Boll

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.