Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Stemmen over Wwnv pas na Catshuisoverleg’

GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en de SP willen dat de stemming over de Wet werken naar vermogen (Wwnv) wordt uitgesteld tot nadat het Catshuisoverleg is afgerond en behandeld in de Tweede Kamer. GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver stelde dat woensdag voor in het Kamerdebat over de wet van staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken.
'Stemmen over Wwnv pas na Catshuisoverleg’

Klaver denkt dat de uitkomst van het Catshuisberaad de stemming in de Kamer kan beïnvloeden. Klaver zei te hopen dat de financiële ruimte voor uitvoering van de Wet werken naar vermogen opgerekt kan worden. Zoals het er nu ligt, kan hij niet anders dan de wet afwijzen. ‘En daar baal ik van, want de sociale zekerheid moet hervormd worden, maar daar heb ik met deze regeling geen vertrouwen in.’

Bezuinigen
Het kabinet wil met de wet de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong-regeling voor jonggehandicapten samenvoegen om zo meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen en daarnaast op termijn 1,8 miljard euro bezuinigen.

Verwachtingen
Klaver denkt dat de verwachtingen van het kabinet dat meer mensen een betaalde baan krijgen niet zullen uitkomen. Volgens hem denkt De Krom bovendien meer aan de 1,8 miljard euro die hij wil bezuinigen dan aan de 2 miljoen mensen die direct of indirect met de wet te maken kunnen krijgen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.