Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Stelende zorgmedewerker moet op zwarte lijst’

Demissionair staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) bekijkt of er een zwarte lijst kan komen van medewerkers die gestolen hebben van ouderen in verzorgingshuizen. Veldhuijzen schrijft dat in antwoord op vragen van de PVV in de Tweede Kamer.
'Stelende zorgmedewerker moet op zwarte lijst'

Het Nationaal Ouderenfonds had eerder op zo’n lijst aangedrongen. De demissionair staatssecretaris noemt diefstal van kwetsbare mensen verschrikkelijk. Ze beschouwt het wel als een taak voor het verzorgingshuis om te zorgen voor een veilig klimaat.

Diefstal

Volgens het Ouderenfonds worden ieder jaar honderden bewoners van verzorgingshuizen het slachtoffer van diefstal. Die diefstallen gaan soms jaren door omdat het overgrote deel van de woonzorgcentra geen goed beleid hebben over hoe hiermee om te gaan. Eind vorig jaar werd er in het consumentenprogramma Meldpunt van omroep Max een zwartboek gepresenteerd met daarin 2000 meldingen van diefstal in verzorging- en verpleeghuizen.

Portemonnee

Psycholoog René Diekstra publiceerde vorig jaar beelden waarop te zien is hoe een bejaard familielid in een verzorgingshuis bestolen wordt. Op de opnames is te zien hoe een personeelslid, na de vrouw eerst op het toilet te hebben gezet, de portemonnee uit haar tas pakte en daar geld uithaalde. De psycholoog was geschokt door commentaren van onder meer de politie, dat nergens zoveel wordt gestolen als in verzorgingshuizen, maar dat bewijs steeds ontbreekt.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.