Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer moeders ontvoeren kinderen

Het aantal kinderontvoeringen is vorig jaar toegenomen. In 164 gevallen nam een van de ouders of een familielid een of meerdere kinderen zonder toestemming mee naar het buitenland. In 2010 gebeurde dat nog 114 keer. De meeste kinderen werden meegenomen door de moeder.
Steeds meer moeders ontvoeren kinderen

Dat heeft het Centrum Internationale Kinderontvoering donderdag gemeld. Bij de zaken van vorig jaar waren in totaal 249 kinderen betrokken. Het ging om internationale ontvoeringen vanuit Nederland, maar ook naar Nederland. De meeste kinderen werden meegenomen door de moeder. Volgens de organisatie keerden vorig jaar 17 kinderen terug.

Verdrag
Steeds meer moeders nemen kinderen mee naar landen die niet zijn aangesloten bij het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Dat bepaalt dat een kind zo snel mogelijk terug moet naar het land waar het voor de ontvoering verbleef. In de praktijk kan dat proces nogal traag verlopen.

Baby’s
Bij ontvoeringen vanuit Nederland naar landen die wel zijn aangesloten bij het verdrag, neemt Turkije de koppositie in, gevolgd door België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De meeste kinderen die ongeoorloofd worden meegenomen, zijn tussen de 0 en 8 jaar. Vorig jaar ging het om 11 baby’s.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.