Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sluiting asielzoekerscentra op handen

Personeel van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hoort woensdag welke asielzoekerscentra worden gesloten. Dat gebeurt op vier bijeenkomsten in het land. Een woordvoerder van het COA bevestigde een bericht hierover in de Volkskrant.
Sluiting asielzoekerscentra op handen

De sluitingen zijn het gevolg van het teruglopend aantal asielzoekers. In december maakte het COA bekend dat tot augustus volgend jaar 2400 opvangplekken voor asielzoekers verdwijnen. Het sluiten van de centra gaat gepaard met het verlies van een kleine 100 banen.

Verdwijnen

Het is een nieuwe grote reorganisatie bij het COA. In september 2011 werd al het verdwijnen van 2600 opvangplekken en zes asielzoekerscentra aangekondigd (ook circa 100 banen). Eerder dat jaar werden al 1800 plekken geschrapt. Er zijn op dit moment enkele tientallen asielzoekerscentra in Nederland.

Daling
Vorig jaar vroegen in Nederland 11.600 mensen asiel aan. Dat is een daling van 13 procent ten opzichte van 2010. In de jaren ’90 van de vorige eeuw was het aantal asielzoekers veel groter dan de laatste jaren. In bijvoorbeeld 1994 deden 52.600 mensen een asielverzoek.

Failliet
Dinsdag werd bekend dat drie Gelderse regionale afdelingen van Vereniging VluchtenWerk failliet zijn verklaard. De afdelingen die gaan over de regio’s Nijmegen, Tiel en de Achterhoek, zijn in de financiële problemen geraakt doordat het aantal vluchtelingen is teruggelopen en door verminderde inkomsten.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.