Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Scholieren tegen maatschappelijke stage’

Scholieren voelen niets voor de verplichte maatschappelijke stage. Dat bleek donderdag uit onderzoek onder 2303 scholieren van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).
‘Scholieren tegen maatschappelijke stage’

De maatschappelijke stage is een vorm van leren binnen of buiten de school. Dit moet de maatschappelijke betrokkenheid bij leerlingen uit het voortgezet onderwijs vergoten. Ze doen vrijwilligerswerk als onderdeel van hun lesprogramma en leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

LAKS
Slechts 27 procent van de scholieren zou voorstander zijn van de stage. LAKS-voorzitter Sywert van Lienden stelt dat de maatschappelijke stages de beroepsstages op het vmbo verdringen, volgens hem een ‘rampzalige’ ontwikkeling.

Commissie
Ook de Commissie Dijsselbloem, die zich bezighoudt met onderwijsvernieuwingen, haalde deze week uit naar de maatschappelijke stage. Het zou alle kenmerken hebben van de mislukte onderwijsvernieuwingen in de jaren negentig. Het kabinet is van plan de stage vanaf 2011 voor iedere scholier verplicht te stellen.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.