Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenscholingsverbod in wijk Ede

In de wijk De Rietkampen in Ede geldt vanaf donderdag op diverse plekken een samenscholingsverbod. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft daartoe besloten omdat de overlast die hangjongeren veroorzaken uit de hand loopt, meldde de gemeente dinsdag.
Samenscholingsverbod in wijk Ede

Toen Van der Knaap vorige week een werkbezoek aan de wijk aflegde, schrok hij van het ‘onbeleefde en onbeschofte gedrag’ van de jeugd. Het was volgens hem onmogelijk een gesprek aan te knopen. Buurtbewoners klagen al langere tijd dat zij zich geïntimideerd voelen en dat er veel schade is. Vorige week besloot de gemeente daarom tot cameratoezicht in de wijk.

Ruiten
In De Rietkampen is het lange tijd vrij rustig geweest, maar sinds enige tijd zorgt een groep Nederlandse, Marokkaanse en Antilliaanse jongeren weer voor veel overlast. De jongeren wonen in de wijk of in de wijken in de omgeving. Er worden ruiten ingegooid en vernielingen aangericht ondanks buurttoezicht.

Waarschuwingsbrief
Het samenscholingsverbod zal in elk geval een halfjaar duren, aldus de gemeente. Er mogen in het gebied niet meer dan drie mensen bij elkaar staan. De politie zal met extra mensen intensief controleren. Sommige jongeren hebben volgens de gemeente al een waarschuwingsbrief thuis gehad. Als de hangjongheren zich naar een andere buurt verplaatsen, wordt ook daar een samenscholingsverbod ingesteld, aldus de gemeente.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Jasper Juinen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.